Serie A

Olaszország még gyászol, de az életnek mennie kell tovább

Az előző hétvégén a Livorno játékosa, Piermario Morosini halála miatt elhalasztották a teljes Serie A-fordulót, azóta a fiatal játékost eltemették, a bajnokságnak pedig folytatódnia kell. Szombaton négy mérkőzést rendeznek, és valószínűleg mindegyiken nagy hangsúlyt kap majd a gyász, de közülük kettő azért a nemzetközi kupaindulás szempontjából is fontos lesz.

Chievo-Udinese
18:00
hatharom-tipp: 2

Az Udinesében - bármennyire szimpatikus csapatnak is tartjuk - nem éreztük, hogy versenyben tudna lenni a hajrában a dobogóért vagy meg tudná tartani a negyedik helyét, de Piermario Morosini halála jobban befolyásolhatja az együttes teljesítményét, mint bármi más. A 25 éves korában elhunyt labdarúgó ugyanis az ő játékosuk volt, és kölcsönben volt a Livornónál. Így, még ha olyan sokat nem is játszott fekete-fehér mezben, minden udinei játékos közelről ismerte. Nem véletlen, hogy a csapatkapitány, az együttes egyértelmű vezére, Antonio Di Natale is kilátásba helyezte, hogy visszavonul a bajnoki szezon végén.

Egyáltalán egyértelmű, hogy a haláleset megfogja vagy felpörgeti-e a csapatot, de mi a szombati mérkőzésen inkább utóbbira, egy rendkívül érzelemgazdag, talán túlfűtött, hajtós meccsre számítunk. Vendégsikerrel, még akkor is, ha az Udinese alig nyert még idegenben meccset a szezonban. A statisztikák ezúttal ugyanis még szokásosnál is kevésbé mérvadóak. Sokkal jobban számít, hogy mire képes a csapat Morosiniért...

A múlt héten elhunyt Piermario Morosini egykori csapatának, az Udinesének Veronában kell megmutatnia, hogy továbblépett.

Napoli-Novara
20:45 Digi Sport
hatarom-tipp: 1

A Napolinak ideje végre kiheverni a Chelsea elleni BL-búcsút, ha ott akar lenni legalább az Európa Ligában ősszel. Az égszínkékek ugyanis az emlékezetes márciusi kiesés óta csak a Siena elleni kupameccset tudták megnyerni, az Udinesével és a Cataniával egyaránt 2-2-t játszottak, a Juventustól, a Laziótól és az Atalantától pedig szépen sorban kikaptak, ráadásul mindegyik vesztes mérkőzésen 3-3 gólt szedtek be.

A bennmaradónak már szinte csak matematikailag tekinthető Novara ellen illene nyerniük Cavaniéknak, de ehhez oda kell tenniük magukat, a kiscsapat ugyanis szereti megbüntetni a nem eléggé koncentrált nagyokat. Az Intert oda-vissza verte, és az Udinesét is le tudta győzni, de azért összességében az újonc nápolyi pontszerzése meglepetés lenne.

Serie A
34. forduló, további szombati mérkőzések
Parma-Cagliari 18:00
hatharom-tipp: X
Catania-Atalanta 20:45
hatharom-tipp: 1