Motorsport

Kis Viktória pontot szerezne a szlovákiai idénynyitón

A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team élversenyzője, Győrfi Alen után a csapat másik két tehetsége, Gyutai Adrián és Kis Viktória is megkezdte a 2012-es szezonját az Alpok-Adria Bajnokságban. A két fiatal, tehetséges motoros jól helyt állt a szabadedzéseken, és minden esély megvan arra, hogy a kvalifikációs tréningeken jól szerepeljenek. Gyutai Adrián a pole pozícióra tör, míg a férfiak között induló Kis Viktória a rajtrács első feléből szeretne nekivágni a vasárnapi futamnak.

Amíg a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team élversenyzője, Győrfi Alen az imolai, négy pontot érő 12. hely után ezen a hétvégén a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozata asseni futamán vesz részt, addig a csapat másik két motorosa, Gyutai Adrián és Kis Viktória szintén ezen a hétvégén kezdte meg a SlovakiaRingen az idei Alpok-Adria Bajnokságot, és mindketten abban bíznak, jó rajtot tudnak venni első versenyükön.

A Superbike kategóriában induló Kis Viktória a szabadedzés első részében kizárólag arra törekedett, hogy felvegye a pálya ritmusát, és ebben nagy segítségére volt az, hogy múlt vasárnap éppen a SlovakiaRingen tesztelt, így rengeteg adat állt a versenyző rendelkezésére.

„Mikor először pályára gurultam, úgy éreztem, igencsak mély vízbe dobtak. Az ellenfeleim nagyon gyorsak, ráadásul az első körökben kicsit meg voltam illetődve. Ahogy leküzdöttem a lámpalázam, és felvettem a saját tempómat, már sikerült olyan köröket mennem, aminek idejével már elégedett lehettem, Bízom abban, hogy képesek leszünk annyit fejlődni az időmérőig, hogy az idei első versenyemen jó rajtpozícióból indulhassak, és pontszerző helyen zárhassak” – jelentette ki Kis Viktória.

A 125GP kategóriában rajthoz álló Gyutai Adrián alig gurult ki a pályára, máris technikai gondok nehezítették a munkáját, ám a második tréningre sikerült úrrá lenni a gondokon.

„Bár az idő szinte végig hideg volt – a legmagasabb hőmérséklet 15 fok –, ennek ellenére a pályának jó tapadása volt. Sajnos az első 20 perces edzésen mindössze három kört tudtam menni, ugyanis az egyik új alkatrész meghibásodása miatt kiállni kényszerültem. A következő edzésig mindössze hatvan percünk volt megjavítani a motort, és amikor újra a pályára gurultam, még javítottam is az eddigi legjobb időmön, és 2.20.9-et sikerült mennem. A tavalyi pole pozíciós időtől egyelőre még másodperccel elmaradunk, de a két szabadedzésen tapasztaltak alapján változtatunk a beállításokon, hogy az időmérőkön javítani tudjak” – fogalmazott Gyutai Adrián.