Serie A

A játékvezető sérülése után magabiztosan nyert a Napoli

Megszakította ötmeccses nyeretlenségi sorozatát a Napoli, amely a kiesőjelölt Novarát győzte le hazai pályán a Serie A 34. fordulójának szombat esti mérkőzésén, amely a játékvezető sérülése miatt húsz perccel hosszabb volt a tervezettnél.

Alig több mint fél perc telt el a mérkőzésből, amikor megítélte az első szabadrúgást a Napoli-Novara mérkőzésen Daniele Doveri játékvezető, akinek ennél a mozdulatnál ki is ugrott a válla. Egy ideig a pálya szélén egy székre ültetve ápolták, majd az öltözőben folytatták, és Gennaro Plazzino negyedik játékvezető melegített, de végül neki nem kellett pályára lépnie, mert Doveri sporttárs vissza tudott térni. Az órát visszaállították, és a meccs folytatódott, mintha mi sem történt volna.

Daniele Doveri, a Napoli-Novara mérkőzés játékvezetője sétál le a pályáról sérülése után a Serie A-ban 2012-ben.

A papírformának megfelelően a nápolyiak irányítottak, és a 9. percben Maggio jobb oldalról keresztbe lőtt labdájánál Cavani gólt is szerezhetett volna, de nem találta el a kaput két méterről.

Így a 21. percig kellett várnia a góljára, amikor a feltűnően bizonytalan Fontana kapus szörnyen rúgott bele a labdába, az Dzmailihez került a bal oldalra, ő okosan visszapasszolt Cavanihoz jobbra, neki pedig már csak az addigra teljesen üres kapuba kellett lőnie. (1-0)

Még az első félidőben megszületett a hazaiak második találata, egy pontrúgás utáni felszabadítást visszalőttek a Novara kapuja elé, Cavani kissé éles szögből lőtt, és bár Fontana védeni tudott, a kipattanó Cannavaróé lett, ő pedig az átvétel után a léc alá vágta a játékszert. (2-0)

A szünet után a nápolyiak csak annyi erőfeszítést tettek, amennyi feltétlen szükséges volt, de ez is bőven elég volt, hogy nekik legyenek helyzeteik. Azonban Dzemaili, Cavani és Hamsík sem tudták azokat kihasználni a második játékrészben, így nem változott az eredmény.

A Napoli a győzelmével megelőzte a Romát, de a Farkasok vasárnap játszanak a Juventusszal, a Novara pedig maradt az utolsó előtti, kiesést jelentő helyen.

A másik esti mérkőzésen a Catania szintén 2-0-ra nyert otthon az Atalanta ellen, és így újra el tudott egy kicsit lépni a sűrű alsóháztól, és két pontra megközelítette a hetedik, ugyancsak vasárnap pályára lépő Intert.

Serie A
34. forduló
Napoli-Novara 2-0 (2-0)
gólszerzők: Cavani (21.), Cannavaro (37.)
Catania-Atalanta 2-0 (1-0)
gólszerzők: Gómez (31.), Seymour (85.)