Bundesliga

Szalaiék a Wolfsburg kapuját sem tudták bevenni

A német Bundesliga 32. fordulójának nyitómérkőzésén a Mainz 0-0-s döntetlen játszott hazai pályán a Wolfsburg csapatával.

Szalai sokat küzdött, de a társak labdái többnyire pontatlanok voltak

Az előző fordulóban a Mainz gólnélküli döntetlent ért el a Bayern München vendégeként, ami annak tükrében is biztató eredmény, hogy a bajorok elsősorban a Real Madrid elleni BL elődöntőre koncetntráltak.

Felix Magath farkasai elfáradni látszanak a szezon végére, hiszen az Augsburg ellen sorozatban harmadik vereségüket szedték be, ezzel pedig eltávolodtak az Európa Ligát érő hetedik helytől.

Thomas Tuchel vezetőedző ezúttal is a kezdőben adott szerepet Szalai Ádámnak, aki mögött a Zidan-Choupo-Moting duó felelt a gólszerzésért. Az első félidő a nagy várakozásokkal ellentétben meglehetősen eseménytelenül telt, egy Zidan és egy Mandzukic lehetőségen kívül sok érdemleges nem történt.

A fordulás után Zidan remek labdát adott Szalainak, aki azonban Bengalio kapusba lőtt a ziccert, a másik oldalon pedig Mandzukicnak volt egy ígéretes fejese.

Végül a találkozó 0-0-val végződött, ami a Mainz számára a bent maradást is jelentheti - feltéve, ha szombaton a Köln nem nyer a Stuttgart ellen.

Bundesliga
32. forduló
Mainz - Wolfsburg 0-0