Superbike

Győrfi Alen a 17. helyet szerezte meg az asseni szabadedzésen

megosztom

A 17. rajtkockából várja a folytatást a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatának asseni futamán

A legendás asseni pályán folytatódik ezen a hétvégén a Superbike világbajnokság, melynek Superstock 1000-es sorozatában versenyez Győrfi Alen. A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team motorosa ugyan a délelőtti szabadedzésen előbb technikai, majd utána egészségügyi gondokkal is küzdött, az első időmérőn a kiindulásnak elfogadható 17. helyet szerezte meg úgy, hogy több mint másfél másodpercet gyorsul. Alen abban bízik, hogy a szombati kvalifikációs tréningen sikerül bekerülnie a legjobb 15 közé.

Györfi Alen egy évvel ezelőtt éppen Assenben kezdte meg szereplését a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatában. Az idei évnyitó futamon Imolában azonnal pontszerzőként kezdte a szezont, és abban bízott, a motorversenyzés Mekkájának tartott Assenben is a legjobb 15 között végez. A pénteki első szabadedzésen aztán úgy tűnt, idén tényleg valamennyi futamon a pontszerzés reményében veheti fel a versenyt a többiekkel, ugyanis a 15. helyen végzett – legjobb körideje 1:45.195 –, ami több mint bíztató a továbbiakra nézve. Holott az időjárás nem volt a legkegyesebb a mezőnyhöz.

A délelőtti gyakorlás meglehetősen szeles és felhős, ugyanakkor szerencsére csapadékmentesen zajlott. Sajnos, ismét technikai gondunk akadt, igaz, ezúttal nem a kuplunggal, mint Imolában, hanem az első futóművel. Amikor rátaláltunk a hiba forrására, kijavítottuk, és azonnal meg is lett az eredménye, ugyanis egyre jobb köridőkre voltam képes. Azonban nem tudtam kimotorozni azt, ami bennem volt, ugyanis a szabadedzés második felében bedurrant az alkarom, és ilyen kézzel fékezni sem nagyon bírtam. Mindenesetre a 15. hely jó alapot jelenthet a délután első időmérőre” – elemezte a délelőtti tréninget a 22 éves motoros, akinek a kezét a pálya melletti mobilklinikán megvizsgálták, de szerencsére nem állapítottak meg komoly sérülést.
Mindenestre délután, az első időmérőn több mint másfél másodpercet tudott javítani a legjobb köridején a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője, és a rossznak nem nevezhető 17. rajthelyről várhatja a szombati folytatást.

„Kifejezetten élveztem a motorozást, a karom is bírta a terhelést. Végig a 13-16. hely között álltam, és az utolsó etapra kigurulva úgy éreztem, az eddigi legjobb rajthelyemet is megszerezhetem. Ugyan a szektoridők mindvégig jók voltak külön-külön, a nagy forgalom miatt nem sikerült egy igazán jó kört összeraknom. Eddig minden ugyanolyan, mint Imolában, és bízom abban, hogy a folytatás is hasonló lesz. A második időmérőn, ha képes leszek egy igazán tiszta körre, minden bizonnyal előre tudok lépni a rajtrácson. Nyugodtan várom a folytatást” – fogalmazott Győrfi Alen.

 

megosztom