EURO 2012

Az ukránok "hivatalosan közölték", hogy nem magasak a szállodaárak

  • MTI

Egy héttel azután, hogy Michel Platini UEFA-elnök bírálta a "rabló" szállodaárakat, Ukrajna arról igyekszik meggyőzni a nemzetközi közvéleményt, hogy nem lesz semmi probléma a labdarúgó Európa-bajnokságra érkező szurkolók elszállásolásával.

"Hivatalosan közlöm, hogy nincs szállásgondunk" – mondta csütörtökön Markijan Lubkivszkij, az UEFA által finanszírozott helyi szervezőbizottság vezetője.

"Gondosan tanulmányoztuk a helyzetet, jelenleg több ezer, különböző kategóriájú – egy, két és háromcsillagos - szállodai szoba áll a rendelkezésünkre, valamint több diákszálló – mondta. - Az árak elfogadhatóak" – tette hozzá Lubkivszkij.

"Egy-két elszigetelt esettől eltekintve nincsen semmi rendkívüli az ukrajnai szállodaárak emelkedésében az Európa-bajnokság idejére, ez megfelel a más labdarúgó Eb-t szervező országokban tapasztaltnak" – tette hozzá.

Április 12-i ukrajnai látogatásán Michel Platini elítélte az EURO-2012 idején várható "rabló" szállodaárakat. Figyelmeztetett, hogy nem jönnek a külföldi szurkolók a volt szovjetköztársaságba, ha a hatóságok nem oldják meg ezt a problémát.

"Ostobaság ennyit invesztálni, és utána azt mondani az embereknek, hogy nem jöhetnek, mert itt rablók és csalók vannak, akik sok pénzt akarnak keresni ezen az Eb-n" – jelentette ki újságírók előtt az UEFA-elnök a nyugat-ukrajnai Lembergben (Lviv).  - "Számos szállodával kötöttünk szerződést, de nem akarják betartani" – hangsúlyozta Platini, az ukrán igazságszolgáltatás és a rendőrség közbelépését kérve.

Borisz Kolesznyikov, a lengyelekkel közös szervezésben június 8-tól július 1-ig sorra kerülő Eb-ért felelős ukrán miniszterelnök-helyettes akkor megígérte, hogy a kormány harminc napon belül meghozza a szükséges intézkedéseket.