Férfi vízilabda BL

A Vasas olimpiai bajnokai sem láttak még ilyet

A TEVA-Vasas-UNIQA bejutott a férfi vízilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe: a fővárosi alakulat a negyeddöntő szerdai visszavágóján hazai környezetben fantasztikus játékkal 16-9-re legyőzte a horvát Jug Dubrovnik együttesét, így az első mérkőzésen összeszedett négygólos hátrány ellenére megnyerte a párharcot.

Az angyalföldiek brillírozására talán még a legelvakultabb piros-kék drukkerek sem számítottak, de Kiss Gergelyék megmutatták hogy a világ legjobb csapatai között van a helyük. A Jug Dubrovnik kiütése egyben azt is jelentette, hogy a Vasas 2008 után ismét eljutott a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé. 

"34 és fél évesen megéltem életem egyik legszebb klubélményét ezzel a mérkőzéssel. Ahogy vezettünk 8 góllal...fantasztikus volt a csapat tagjának lenni. Nem elégszünk meg magunkkal, nem leszünk elégedettek, hanem igenis nagyon kritikusak maradunk és folytatjuk tovább ezt a munkát.  Köszönöm a fiúknak, hogy szinte mindent meg tudtunk csinálni, amit elterveztünk, amit taktikailag kifundáltunk a Dubrovnik játékával szemben és szinte minden sikerült." - nyilatkozta a válogatott hivatalos oldalának a háromszoros olimpai bajnok, Kiss Gergely.

A Jug elleni találkozó egyik hőse a négy gólig jutó Katonás Gergő volt. "Nagyon jól játszottunk, alig-alig hibáztunk, ez volt a kulcsa, és sikerült a Dubrovnikot elbizonytalanítani, ez igen nagy dolog, mert a világ egyik legjobb csapata, és hét góllal megverni őket,  ez álomszerű. Felfelé ívelő formában vagyunk, úgyhogy a lehető legjobbkor, az idény végére vagyunk a legjobb állapotban."

A három gólt szerző Steinmezt Ádám sokat megélt harcosa a magyar csapatnak, de elmondása szerint ekkora sikerben még nem volt része. "Kilenc éve szolgálom a TEVA-Vasas-Uniqua csapatát, nagyon sok szép sikert, győzelmet éltem át a Bajnokok Ligájában is. Talán Jug elleni az eddigieknél is szebb, hiszen gyakorlatilag az esélytelenek nyugalmával sikerült lejátszanunk ezt a visszavágót és olyan fanatizmus volt a csapatban, hogy öt góllal kellett nyerni, nyertünk héttel és úgy, hogy a Dubrovnik az utolsó negyed második felében gyakorlatilag feladta a találkozót. Tehát ez egyszerűen a legszebb álmaimban nem jött volna elő, tényleg nagyon büszke vagyok a csapatra. Le a kalappal!"

A Vasas az óriási bravúrnak köszönhetően 2008 után ismét a Final Fourban szerepelhet, ahol az elődöntőben a vízilabda legyőzhetetlennek vélt szupercsapatával, az olasz Pro Reccóval mérkőzik meg.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Vasas-Jug Dubrovnik 16:9 (3:3, 5:1, 5:3, 3:2)
A Vasas 24:21-es összesítéssel jutott tovább.
Komjádi uszoda, v.: Bock (német), Csirics (szerb)
Vasas: Nagy V. - Decker, Boskovics 2, Katonás 4, Fazekas 1, Vörös 2, Kiss G. 1, Vámos, Drasko Brguljan 2, Fülöp, Steinmetz B. 1, Takács, Steinmetz Á. 3. Vezetőedző: Földi László
Jug Dubrovnik: Vican - Vranjes 1, Sutic, Nikola Janovics 2, Jokovics 2, Pavlovics, Markovics, Buslje, Karacs, Dobud 3, Macan, Obradovics 2. Vezetőedző: Veselin Duho
Gól - ötméteresből: -/-, ill. 1/1
Gól - emberelőnyből: 8/15, ill. 5/14
Kipontozódott: Steinmetz B. (32.p.), Takács (26.p.), Buslje (24.p.)
Sárga lap: Kiss Gergely (26.p.), Dobud (26.p.)