Férfi kézilabda

A szegedi Ancsin Gábor a szezon legjobb igazolásai között

A Pick Szeged fiatal jobbátlövője, Ancsin Gábor bekerült a 2011-12-es szezon legjobb igazolásai közé a handball-planet.com kézilabdás szakportál szerkesztői szerint.

Ancsin Gábor örül a magyar férfi kézilabda-válogatottban szerzett góljának 2011-ben.

A magyar férfi kézilabda-válogatottban is egyre több szerepet kapó Ancsin a 9. helyen fért be az átigazolási top 10-be, amelynek első helyére az a szerb Darko Stanic került, aki eredetileg csak azért lett nyáron a Metalurg Szkopje játékosa, mert korábbi klubja, a Koper vezetőivel összeveszett, és szüksége volt egy csapatra, mielőtt a Göppingennel kötött szerződése életbe lép a mostani idény végén. A kapus aztán remekelt a Metalurgban és a hazai rendezésű Eb-n ezüstérmet szerző szerb válogatottban is.

A lista második helyezettje az izlandi Valur Sigurdsson lett, aki Löwenből ment a dán Köbenhavnhoz, amellyel a Barcelona ellen készülhet a Bajnokok Ligája negyeddöntőjére, a harmadik pedig a dán Nikolaj Markussen, aki az Atlético Madridban találta meg a helyét, és aki alapembere volt az Eb-győztes dán válogatottnak is.

Ancsin Gábor a Löwen játékosaként a Friesenheimnél töltötte kölcsönben az előző két szezont, majd 2011 nyarán igazolt Szegedre azzal a megkötéssel, hogy a Löwen kivásárolhatja a szerződéséből, ha megfelelően fejlődik. Nos, a handball-planet szerkesztői szerint erre minden esély megvan: "A magyar kézilabda legnagyobb tehetsége végre megtalálta a helyét a megfelelő fejlődésre. A Pick Szeged elég teret biztosít számára, hogy megmutathassa a tehetségét. A Bajnokok Ligájában játszott mérkőzése nagy jövőt jósolnak a számára" - szól a szakportál indoklása.