Divízió I-es jégkorong-vb

Visszazuhantunk oda, ahonnan indultunk - Szélig Viktor

  • MTI

Nem kerülhet fel a világelitbe a magyar jégkorong-válogatott, mivel 7-2-re kikapott az osztrák csapattól a ljubljanai divízió I-es világbajnokság utolsó előtti, csütörtöki fordulójában.

Ausztria-Magyarország (7-2) mérkőzés a szlovéniai divízió I-es jégkorong-világbajnokságon

A magyar jégkorong-válogatott számára az első két, győztesen megvívott találkozó után a hazai pályán szereplő szlovének, majd az osztrákok is kemény diónak bizonyultak, így a feljutás ismét csak álom maradt. A realitás az, hogy a harmadik helyért játszhatunk szombaton a britekkel, a bronzérem pedig mindenképpen megsüvegelendő teljesítménynek számít a roppant kiegyensúlyozott mezőnyben. Az osztrákok elleni kijózanító vereség után Szélig Viktor kritikusan fogalmazott a csapat teljesítményéről, míg Kevin Primeau a fáradtsággal és a koncentráció hiányával indokolta a zakót. 

Nyilatkozatok a meccs után:
Kevin Primeau, a magyarok szövetségi kapitánya:
"Tudtuk, hogy két komoly ellenfél vár ránk szerdán és csütörtökön, és ebből az egyiket le kell győzünk. Jól kezdtük a mai meccset, volt hitünk, azonban a folytatásra elfáradtunk. A speciális helyzetekben, emberelőnyben és emberhátrányban nem tudtunk megfelelően összpontosítani, ráadásul szerencsénk sem volt. Bálizs sok segítséget adott a csapatnak, de ő nem kapott sokat a mezőnyjátékosoktól. Csalódottak vagyunk, de megpróbálunk minél előkelőbb helyen végezni."
 
Manny Viveiros, az osztrákok szövetségi kapitánya:
"Szerdán rossz napunk volt, akárcsak a magyaroknak. Megpróbáltunk javítani és ellenőrzésünk alatt tartani a mérkőzést. Eleinte óvatosak voltunk, de amint megnyugodtunk, átvettük az irányítást. A fiataljaink is bebizonyították, hogy felnőnek a feladathoz, és megértik, mit jelent esélyt kapni a feljutásra."
 
Szélig Viktor, a magyarok csapatkapitánya:
"Nem tudtunk megfelelően regenerálódni a szerda esti vereség után. Az osztrákok felőröltek, szétkorcsolyáztak minket, és megdolgoztak a szerencséjükért. Azt előre mondtuk, hogy a szlovén és az osztrák meccsnek nem mi leszünk az esélyesei. Az első két nap után én is hittem a bravúrban, pedig a pesszimistábbak közé tartozom, szeretek két lábbal a földön járni. Keserű a szánk íze, mert jó lett volna elkapni az egyik nagyot. Álmodozni lehet, de kaptunk két nagy pofont két nap alatt, és visszazuhantunk oda, ahonnan indultunk. Megyünk tovább, cél a harmadik hely megszerzése, és azt hiszem, ebben a mezőnyben ez nagyon szép eredmény lenne."