Olaszország

Ötezren kísérték utolsó útjára a pályán elhunyt Piermario Morosinit - Fotók

  • MTI-hatharom.hu

Mintegy ötezer ember előtt, szülővárosában, Bergamóban helyezték örök nyugalomra csütörtökön Piermario Morosinit, a másodosztályú Livorno futballistáját, aki szombaton, a Pescarában vívott mérkőzésen esett össze, s a kórházba szállítás után elhunyt.

A temetésen jelen volt a Livorno, az Udinese - Morosini onnan került kölcsönbe a toszkán gárdához - és nevelőegyesülete, az Atalanta teljes kerete és vezetősége, illetve más együttesek képviselői, továbbá számos korábbi csapattársa, köztük jó barátja, a könnyeivel küzdő Sulley Muntari, aki jelenleg az AC Milan futballistája.

A Livorno pályán elhunyt játékosát, Piermario Morosinit kísérik utolsó útjára Bergamóban a temetésén 2012-ben.

"Mario tényleg a szívünkben van. Nem vagyok megijedve, mert nem Marióért vagyok itt, hanem Marióval" - mondta a szertartást vezető Luciano Manenti a San Gregorio Barbarigo templomban.

Morosini, Filkor Attila csapattársa, a szombati összecsapás 31. percében lett rosszul. Az érte érkező mentőautó néhány percet késlekedett, ugyanis nem tudott bejutni a pályára, mert egy rendőrautó elállta a bejáratot. A hatósági járművet vezető rendőr ellen belső vizsgálatot indítottak, s hétfőn felfüggesztették a munkavégzés alól.

A hétfői boncolást követően az orvosok kizárták a szívinfarktus és az ütőértágulat lehetőségét is, s a későbbiekben további vizsgálatokkal akarják megállapítani, hogy alkati, vagy örökletes probléma okozta-e a futballista halálát.

A haláleset miatt a múlt hétvégi bajnokikat elhalasztották, a héten pedig minden találkozó előtt egyperces gyászszünettel emlékeznek Morosinire.