Kézilabda

Országos lefedettségű csatorna közvetítheti a Győr BL-döntőjét

  • MTI
megosztom

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) információi szerint a Bajnokok Ligája-meccseket Magyarországon közvetítő DigiSport hamarosan felveszi a kapcsolatot a szóba jöhető magyar adókkal, hogy országos lefedettségű csatornán is láthatóak legyenek a magyar érdekeltségű mérkőzések.

A hazai szövetségtől az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint Michael Wiederer, az EHF főtitkára az MKSZ, illetve a BL-résztvevő magyar klubok múlt heti nyílt levelére válaszolva közölte, felkérte az EHF marketingcégét, a közvetítési jogok tulajdonosát, hogy tárgyaljon a DigiSporttal a helyzet megoldása érdekében, figyelembe véve a női BL-döntő közelségét.

Az EHF információi szerint ennek eredményeként a DigiSport felveszi a kapcsolatot a szóba jöhető magyarországi televíziós csatornákkal, hogy megoldás szülessen az MKSZ és a magyar BL-szereplő klubok levelében felvetett problémákra.

A főtitkár a levélben rögzítette: a magyarországi törekvések tökéletesen megegyeznek az EHF érdekeivel és céljaival, ami nem más, mint a lehető legtöbb tv-néző elérése.

"Olyan szituáció állt elő, amely a sportág valamennyi szereplője számára hátrányos, hiszen láthatatlanná vált egy olyan látványsport, amely Magyarországon rendkívül népszerű" - nyomatékosította múlt heti levelében az MKSZ, a Győri Audi ETO KC, az MKB Veszprém KC és a Pick Szeged annak kapcsán, hogy tavaly tavasszal - az országosan széles körben elérhető televíziós csatornák helyett - "a rendkívül szűk elérésű" DigiSport és DigiSport Plus csatornákra került a férfi és női BL közvetítési joga.

A levél aláírói közölték az m1 által sugárzott férfi Európa-bajnokság nézettségi adatait, melyekből kitűnik: átlagosan több mint másfél millióan voltak kíváncsiak a meccsekre, miközben - amint arra egy másik táblázat utal - a Digi Sporton a Veszprém Ademar León elleni BL-nyolcaddöntős találkozóját 200 ezren sem követték nyomon.

A Győri Audi ETO KC három év után jutott ismét a BL fináléjába, május 5-én fogadja a montenegrói Buducnost Podgoricát, majd május 13-án lesz a visszavágó.

megosztom