Női vízilabda olimpiai selejtező

Legyőztük a spanyolokat, a kanadaiak vagy a kazahok következnek a kvótáért

megosztom

A kanadai vagy a kazah csapattal játszik pénteken az olimpiai kvótáért a magyar női vízilabda-válogatott, miután csütörtökön 10-9-re verte a spanyol együttest, s ezzel eldőlt, hogy a másodiknál rosszabb helyen nem végezhet a csoportjában.

A magyar női válogatott 10-9-re verte a spanyol együttest, a másodiknál rosszabb helyen nem végezhet a csoportjában.

A magyarok a keddi nyitónapon 13-12-re verték a legutóbbi vb-n harmadik helyezett oroszokat, majd szerdán 11-9-re kikaptak az Európa-bajnok olaszoktól. A csütörtöki zárófordulót megelőzően - a körbeverés miatt - mind a négy csapatnak egy győzelme volt, így a magyarok második sikere azt jelenti, hogy a spanyolok mögöttük végeznek és az olasz-orosz párosból - amely 20 órától csap össze egymással - is legfeljebb csak az egyik előzheti meg.

Amennyiben a magyar válogatott első lesz, úgy a kazah, ha pedig második, akkor a kanadai együttessel játszik pénteken az olimpiai részvételért.

A csoport, 3. forduló:
Magyarország-Spanyolország 10-9 (2-0, 3-2, 2-5, 3-2)
magyar góldobók: Szűcs 4, Czigány 3, Bujka, Antal, Keszthelyi 1-1
 
Később:
Olaszország-Oroszország 20:00

A januári hollandiai Európa-bajnokságon bronzérmes magyar csapat és az ugyanott ötödikként végzett spanyol gárda összecsapását Merész András alakulata kezdte jobban. Czigány Dóra kétszer egymás után bevette az ibériaiak kapuját, válasz pedig nem érkezett, csak a második negyedben, de így is 11 percnyi játék után tudtak csak szépíteni a spanyolok. Ekkor Szűcs Gabriella mutatta meg, hogy egészen látványos és védhetetlen bombákra képes, az ő találataival lett 3-1, majd 4-2. A félidei 5-2-es vezetést a - másodpercekkel a nagyszünet előtt - távolról eredményes Bujka Barbara állította be.

A harmadik negyedben 5-3 után a triplázó Szűcs alakította 6-3-ra az állást, ezután azonban elképesztően nagy hullámvölgy következett a magyarok játékában.

A mélyrepülés egészen 6-7-ig tartott, amikor végre ismét magyar gól következett Antal Dóra révén (7-7). A spanyolok 8-7-re még vezettek, Keszthelyi Rita azonban egyenlített, Szűcs Gabriella újból jeleskedett, és Czigány is megint beköszönt a spanyoloknak, így a negyedik negyed hajrájában 10-8-ra elhúzott a Merész-csapat. Innen már nem volt visszaút a spanyolok számára, akik még egyszer ugyan betaláltak, a magyar győzelmet azonban már nem tudták megakadályozni.

Ezzel a magyar csapat legrosszabb esetben is a csoport második helyén végez, s ebben az esetben Kanada legjobbjaival találkozik a keresztbejátszásos negyeddöntőben, pénteken. Az esti olasz-orosz meccs kimenetelétől függően még a csoportelsőség sem kizárt, ebben az esetben Kazahsztán várna a magyarokra pénteken.

megosztom