Női kézilabda

Karl Erik Böhn BL-, bajnoki és kupaaranyat szeretne

A Győri Audi ETO KC vezetőedzője, a norvég Karl Erik Böhn izgalmas utolsó egy hónapra számít a zöld-fehér együttes élén, hiszen a Magyar Kupa, a bajnokság és a Bajnokok Ligája véghajrájában is sikerre szeretné vezetni a csapatot, amint azt blogjában írta.

"Kemény hetek állnak mögöttünk, de úgy hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a győri csapat életében a legizgalmasabb hónap még csak most következik! A Valcea ellen fantasztikus és felejthetetlen mérkőzést játszottunk, ami olyan energiákat szabadított fel bennünk, ami a döntő lefújásáig ki kell, hogy tartson" - írta a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztját is betöltő szakember a kezi.hu-n.

Karl Erik Böhn köszönti a Győri ETO szurkolóit a csapat mérkőzése után a női kézilabda Bajnokok Ligájában 2012-ben.

Karl Erik Böhn szerint örülniük kell annak, hogy bejutottak a BL-fináléba, de ezzel nem elégedhetnek meg, koncentrálni kell a további feladatokra: "Először a Magyar Kupa négyes döntője van előttünk, amit hazai pályán szeretnénk megnyerni. Az elődöntőben a Siófokkal játszunk, amely csapatnak kedvelem a játékát, de csakis a végső győzelemre gondolva játszhatunk ellenük. Bejutottunk a bajnokság döntőjébe is, de a finálé mérkőzéseit nem tudom pontosan, mikor játsszuk."

A norvég szakvezető nagyon nehéz párharcra számít a Podgorica elleni döntőben, de halmozni szeretné a trófeákat: "Ahogy a Buducsnoszt legyőzte a másik elődöntőben a Larvikot, egyértelműen jelezte nekem is, hogy a lehető legerősebb csapat vár ránk a döntőben. A montenegróiak ki vannak éhezve a sikerre, nem játszottak még a kupáért, a visszavágót otthon rendezhetik meg, és világválogatott szintű csapatuk van. Egyetlen csapatot érzek képesnek a legyőzésükre: a Győrt. Legjobb esetben hat tétmeccsünk van még a szezonban, közel a vége, de a lehető legszebben szeretnénk zárni a szezont. Három arannyal."