Divízió I-es jégkorong-vb

Eddig is sokat kaptunk, de jó lenne nyerni az osztrákok ellen - Pásztor György

  • MTI

Pásztor György, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) Hírességek Csarnokának magyar tagja szerint a válogatott, noha szerdán kikapott a szlovénoktól, így is a reméltnél jobban áll a ljubljanai divízió I-es világbajnokságon.

"Csak titokban reméltük, hogy az első két meccsen nyerünk a japánok és az ukránok ellen" - mondta az MTI-nek csütörtökön a 89 évesen is örökifjú sportdiplomata, aki 53 éve van jelen IIHF-rendezvényeken. - "Ami pedig a szerdai mérkőzést illeti: a hazaiak beütötték a helyzeteiket, mi nem. És gond volt a fegyelemmel is, ennek eredménye a sok kiállítás. Szóval három forduló után többet kaptunk a fiúktól, mint amire számíthattunk. Persze, jó lenne az osztrákokat legyőzni este, és akkor megint álmodozhatunk."

A stílusával mindenkit lenyűgöző Pásztor, aki a magyar szövetség (MJSZ) tiszteletbeli elnöke, elárulta: "A jó egészség titka az ágyas pálinka, és ez nem vicc. Gyógyszerész a civil foglalkozásom, de ennél jobb gyógyszert még nem találtak ki. Barátaimnak mindig hozok, most is van nálam."

Pásztor György 1959-től 1982-ig képviselte az MJSZ-t a nemzetközi szövetségben. Ezt követően 1994-ig az IIHF elnökségi tagja volt, és 23 éven át dolgozott az IIHF orvosi bizottságának vezetőjeként. Tizenegy éve - első magyarként - beválasztották a sportág nagyjait felvonultató Hírességek Csarnokába.