Profi boksz

Balzsaytól címvédést vár az édesapja szombaton

  • MTI
megosztom

Jó formában várja Balzsay Károly, a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoka szombati címvédő mérkőzését, amelyet Schwerinben klubtársa, a kazah származású, de német színekben versenyző Dimitri Sartison ellen vív majd.

"Jó hangulatban készült és szerencsére a sérülések is elkerülték" - nyilatkozta az MTI-nek a németországi utazás előtt a 32 éves bokszoló édesapja, idősebb Balzsay Károly, korábbi szövetségi kapitány. - "Sartison jó bokszoló, különösképpen az első hat-hét menetben lehet veszélyes, valamint a jobb horgaira is figyelni kell. Egy jó lábmunkával ugyanakkor legyőzhető, címvédést várok."

Balzsay vb-címe tavalyi megszerzésekor maradandó halláskárosodást szenvedett. Emellett hosszú ideje kialakult deréksérve miatt sokáig az sem volt biztos, hogy egyáltalán folytathatja-e bokszkarrierjét, orvosai azonban januárban engedélyezték számára az edzések megkezdését.

Balzsay amatőrként kétszer is megküzdött mostani ellenfelével, mindkét alkalommal a magyar öklöző bizonyult jobbnak.

Balzsay az ukrán Sztaniszlav Kastanov augusztusi legyőzésével szerezte meg a WBA-övét, és a mostani lesz az első címvédő találkozója. A 26 eddigi profi meccséből 24-et megnyert magyar korábban, a WBA előtt a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoka is volt.

A szintén 32 esztendős Sartison 29 profi csatán van túl, amelyből 28-at megnyert, s csupán egyszer kapott ki.

megosztom