Ökölvívás

Szellő és Bacskai nem lesz ott Londonban

  • MTI

A szupernehézsúlyú Bernáth István (plusz 91 kg) bejutott az eldöntőbe, ugyanakkor a 2010-es Európa-bajnok Bacskai Balázs (69 kg) és a tavalyi Eb-harmadik Szellő Imre (81 kg) kikapott a trabzoni ökölvívó olimpiai selejtező szerdai napján, így ők már biztosan nem lesznek ott a londoni játékokon.

A magyar csapat tájékoztatása szerint Bernáth első meccséhez hasonló látványos bokszot mutatott be a szlovén Labinot Xhoxhaj ellen is. Az első menet után 5-1-re, a másodikat követően pedig már 10-3-ra vezetett, s végül 14-4-re nyerte meg a teljesen egyoldalú összecsapást.

Azt már a szerdai nap előtt lehetett tudni, hogy Bacskainak (69 kg) nagyon meggyőzően kell majd bokszolnia ahhoz, hogy legyen esélye az elődöntőbe kerülni, mivel a helyi Abdulkadir Koroglu várt rá. Márpedig a törökországi tornán eddig egyetlen kivételtől eltekintve minden hazai öklöző továbbjutott, még az is, aki a ringben nem tűnt jobbnak riválisánál.

A mérkőzést az első menet történései határozták meg, ami után - a csapat tájékoztatása szerint - érthetetlen módon 7-3-ra a török volt előnyben. A folytatásban Bacskainak nem sikerült felőrölnie riválisát, s végül 21-14-es vereséget szenvedett.

A Trabzonban eddig két meccset nyerő, a milánói félprofi csapatban szereplő Szellőnek ezúttal nem volt jó napja, nagyon simán, 16-6-ra kapott ki a 22 éves brit Callum Smith-től.
 

Korábban Kalucza Norbert bejutott az 52 kilósok eldöntőjébe, így a csütörtöki szünnap után két magyar biztosan érdekelt lesz a pénteki versenynapon. Hozzájuk ugyanakkor még Darmos József csatlakozhat, aki a nehézsúlyúak (91 kg) negyeddöntőjében az ír Thomas McCarthyval csatázik majd, 20 órától.