Férfi vízilabda BL

Kettős vereséggel búcsúzott a Szeged

  • MTI

A férfi vízilabda Bajnokok Ligájában a negyeddöntő visszavágóján a horvát Mladost Zagreb a Szeged Beton VE vendégeként is nyerni tudott, így kettős győzelemmel jutott a legrangosabb kupasorozat négyes döntőjébe.

Hiába fogadkoztak Vincze Balázsék, nem sikerült a bravúr

Varga Péter gyorsan vezetéshez juttatta a szegedi csapatot, ezt követően mindkét oldalon több helyzet is kimaradt. A vendégek ötméteresből egyenlítettek, magyar részről Somogyi azonban elhibázta a büntetőt. A horvátok ezután Letica bombagóljával átvették a vezetést, de Kayes húzásból egyenlített. Amikor már mindenki azt hitte, hogy vége a negyednek, jött Vukicvevic gólja.

A második felvonás magyar szemszögből egy kivédekezett emberhátránnyal, valamint Török akciógóljával kezdődött. Mindeközben Baksa a kapuban parádézott, ugyanakkor a támadógépezet döcögött, ráadásul Török a második magyar ötméterest is elhibázta. A gólcsendet végül a szegedi Kayes törte meg, így Vincze Balázs tanítványai minimális vezetéssel kezdhették a harmadik negyedet.

Emberelőnyben Vukcevic egyenlített ismét, majd Udovicic már a vezetést is megszerezte a horvátoknak, s ekkor összesítésben már három gól volt a Szeged hátránya. Ennek ellenére nem adta fel a magyar alakulat, s előbb Hegedűs az általa kiharcolt kiállítást váltotta gólra, Varga találata pedig visszahozta a párharcba a magyar csapatot. A lendületbe jött Szeged aztán újabb nagy esélyt kapott, a harmadik ötméteres azonban ugyanúgy kimaradt mint a korábbiak, ezúttal ugyanis Juhász hibázott. A horvátok ezt ki is használták, s Radu gyönyörű centergóllal egalizált.

A zárófelvonás Radu újabb találatával indult, ezzel rendkívül nehéz helyzetbe került a Szeged, de ekkor még Kayes szinte azonnal egyenlített. Röviddel később aztán Udovicic tulajdonképpen eldöntötte a meccset a félpályáról szerzett, demoralizáló góljával, mely után a Szeged szétesett, s a vége 7-10 lett.

A legjobb nyolc között még egy magyar csapat érdekelt, a Vasas 20:30 órától a Komjádi uszodában fogadja a Jug Dubrovnik együttesét. A párharc első felvonását 12-8-ra nyerték a horvátok.

Férfi vízilabda BL
negyeddöntő, visszavágó
Szeged–Mladost Zagreb (horvát) 7–10 (2–3, 2–0, 2–3, 1–4)
Továbbjutott: a Mladost, 18–13-as összesítéssel.