Tenisz

Babos Tímea és Arn Gréta alanyi jogon főtáblás a Budapest GP-n

Jövő szombaton a selejtezővel kezdődik a Római Teniszakadémián az év egyik legrangosabb hazai sporteseménye, a 220 ezer dollár összdíjazású, 17. Budapest Grand Prix női torna, melyen Babos Tímea és Arn Gréta alanyi jogon kapott helyet a főtáblán.

Márky Jenő versenyigazgató a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 32-es elitmezőnyben a világranglistán jelenleg 23. helyezett cseh Lucie Safarova lesz az első kiemelt.

"Czink Melinda a kvalifikációban indul, így a négy szabadkártyással összesen hét magyar teniszező játszhat a viadalon" - mondta Márky Jenő. - "A Budapest Grand Prix rangjáról elég annyit mondani, hogy olyan ismert játékosok jönnek el a magyar fővárosba, mint az olasz Sara Errani, a cseh Klara Zakopalova és a bolgár Cvetana Pironkova."

"Nagyon boldog vagyok, hogy hazai közönség előtt játszhatok, bízom abban, hogy sikeres is leszek" - mondta a világranglistán 66. Babos Tímea, aki jelenleg a legelőkelőbben rangsorolt magyar teniszező.

Babos hozzátette, a salakpálya nem a kedvenc borítása, de keményen készül, Márky Jenő lehetővé tette számára, hogy a centerpályán edzhessen.

"Készülök a fináléra, az is a centeren lesz" - mondta mosolyogva a 18 esztendős tehetség.

Babos jó szerepléssel már a budapesti tornán kiharcolhatja az olimpiai szereplés jogát.

Az MTI kérdésére Márky Jenő elmondta, hogy Szávay Ágnessel, aki tavaly előtt és azt megelőzően is megnyerte a tornát, még nem beszélt az esetleges szereplésről.

"Ági a magyar tenisz egyik ikonja, örülök, hogy visszatért" - mondta, majd hozzátette, örülne, ha Szávay párosban elindulna.

A Budapest Grand Prix főtáblás mérkőzései április 30-án, hétfőn kezdődnek, a döntőt május 5-én, szombaton rendezik. Az összecsapásokra 11 órától kerül sor, a finálét 14 órától bonyolítják le.

Az első helyezett 280 ranglista pontot és 37 ezer dollárt kap.

Tavaly az olasz Roberta Vinci győzött.