Milan

Allegri Silvio Berlusconi tanácsára hord magánál állandóan fésűt

Miközben négy csapat a Bajnokok Ligája elődöntőjében szerepel, négy pedig az Európa Ligáéban, többek ráérősen készülődhetnek a hétvégi bajnoki fordulókra. Így Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője is, aki egy kedélyes sajtótájékoztatón egészen személyes dolgokról, így a klubja elnökéhez, Olaszország ex-miniszterelnökéhez, Silvio Berlusconihoz fűződő viszonyáról is beszélt.

Silvio Berlusconi, aki Olaszország egyik vezető médiacézára és politikusa, 1986 óta az AC Milan tulajdonosa. A korábbi miniszterelnök nagyzási mániájáról, nőügyeiről, rosszul sikerült beszólásairól is ismert, de Allegri kedveli őt.

Massimiliano Allegri az AC Milan egyik mérkőzésén a Serie A-ban 2012-ben.

"Meghallgatom Berlusconi véleményét, és követem is. Érti a futballt. Háromszor jártam már a villájában, először 2010 májusában. Odafigyelt rám, és meglepően egyszerűen viselkedett. Mindig felhív a meccsek előtt, és a játékosokról érdeklődik. Ugyanúgy kötődik a csapathoz, mint bármelyik szurkoló. Egyszer egy sajtótájékoztatón azt mondta, tegyem rendbe magam, mert nem néztem ki túl jól. Azóta mindig van nálam egy fésű."

A vezetőedző eloszlatta azt a pletykát is, amely szerint rossz viszonyban lenne a Milan csatárával Patóval, aki mellesleg a klubelnök egyik lányával jár együtt: "Nincs semmiféle feszültség Pato és köztem. Semmi hatása a döntéseimre annak a ténynek, hogy Barbara Berlusconival jár. Sajnálom őt, mert több időt tölt a betegszobán, mint a pályán."

Végül Allegri arról is beszélt, hogy gyerekkorában a Juventusnak volt a rajongója, amellyel most a Milan nagy harcot vív az olasz bajnoki címért: "9 évesen kerültem az első csapatomhoz. Akkoriban Platini volt a kedvencem, és a Juventusnak szurkoltam."