Brazil foci

A mostani brazil csapat egy rakás sz.r - Romário

A brazilok egykori világsztárja élesen bírálta Mano Menezes szövetségi kapitányt, akit szakmailag alkalmatlannak tart arra, hogy sikeres brazil válogatottat építsen fel.

A játékosként 1994-ben Brazíliával világbajnoki címet szerző Romário nyíltan vállalja ellenzéki szerepét a brazil futballon belül, és nem először fogalmaz meg éles kritikát országa futballjában vezető szerepet betöltő személyek ellen.

Romário élesen kritizálja a jelenlegi szövetségi kapitányt

Mikor márciusban Ricardo Teixeira lemondott a szövetség éléről, azt nyilatkozta, hogy a brazil foci megszabadult a "rákjától", most pedig a regnáló szövetségi kapitányt, Mano Menezest osztotta ki.

"A jelenlegi csapat egy rakás szar, már az gondot okozhat, hogy túljusson a világbajnokság első fázisán" - mondta Romário. "Még a CFB elnöke, José Maria Marín mondta, hogy a 2014-es csapat trénere nem lehet ugyanaz, mint aki most. Ott eredményeket kell elérnünk. Még van két évünk, hogy megfelelően felkészüljünk, és ne szenvedjünk totális kudarcot".

Az egykori Barcelona-játékosnak konkrét elképzelése is van arról, ki lenne a megfelelő személy a selecao élére. A Flamengo edzőjét, Joel Santanát tökéletesen alkalmasnak tartja a munkára, noha Brazíliában sokan bírálják a szakembert elavult módszerei miatt.

"Én ezt nem így látom. Azért régimódi, mert még mindig használja a mágnestáblát? Rengeteg olyan ember van, aki laptoppal a hóna alatt mászkál, de még mindig sz.rt se tud, a csapata meg veszít" - mondta Romário, aki ezzel szúrt oda a technikai vívmányokat nagyon kedvelő Menezesnek.

Romário véleményének ellentmond Ronaldo nyilatkozata, aki szerint akár meg is nyerhetik a vb-t. Ronaldo, a labdarúgó-világbajnokságok legeredményesebb góllövője szerint a brazil válogatott ugyan még nem játszik olyan jól, mint amennyire képes lenne, ezzel együtt megnyerheti a 2014-es vb-t.

"Generációváltás zajlik, tény, hogy a válogatott még nem játszik igazán magas színvonalon, de 2014-ig van még idő, hogy versenyképessé váljon, és képes legyen bajnokká válni" - idézte a világ legjobbjának háromszor is megválasztott volt futballistát a brazil sportági szövetség honlapja.

Ronaldo szerint a nemzeti együttes most is a világ öt legjobbja közé tartozik, de nem az első háromba.