Nemzetközi foci

Anelkából rövid úton vezetőedző lett Sanghajban

megosztom

Távozott a kínai Sanghaj Senhua vezetőedzői posztjáról a francia Jean Tigana, és a klub vezetői a téli átigazolási szezonban a Chelsea-től szerződtetett francia csatárt, Nicolas Anelkát nevezték ki a helyére.

Anelka ugyan játékosnak érkezett a kínai klubhoz, de gyorsan a szakmai stábban találta magát, nagyjából úgy, ahogy néhány hónapja Roberto Carlos az Anzsi Mahacsakalánál, Dzsudzsák Balázs korábbi klubjánál.

Jean Tigana 2011 decemberében lett a sanghajiak edzője, de a márciusban kezdődött bajnokságban öt forduló alatt csak öt pontot gyűjtött a csapattal, ezért gyorsan távozott is. Így a legutóbbi mérkőzésen már Anelka volt a vezetőedző - igaz, vereséggel mutatkozott be.

Nicolas Anelka irányítja társait a Sanghaj Senhua mérkőzésén a kínai bajnokságban játékosedzőként 2012-ben.

"Nem tudom, mi volt a gond az edzőnkkel, de az biztos, hogy zsákutcának tűnt a közös munka" - mondta a csatár Tiganáról.

A remek képességei mellett a nehéz természetéről elhíresült játékost talán nem sokan tudták volna egy kispadon elképzelni, de elmondása szerint nagyon lelkesíti az új feladata.

"Mint mindig, most is szembenézek a kihívással, ami eddigi karrierem legnagyobbja. Szinte az alapoktól kezdjük a munkát. A napi edzéseket nem én fogom vezetni, megvannak a megfelelő segítőim" - mondta.

Anelka úgy gondolja, az edzői karrierjére jó hatással lesznek a Premier League-ben - az Arsenalnál, a Liverpoolnál, a Manchester Citynél, a Boltonnál és a Chelsea-nél - töltött évek, hiszen sok klasszis szakemberrel dolgozott együtt.

"Carlo Ancelotti, Kevin Keegan, Arséne Wenger, Guus Hiddink, Christoph Daum és Sam Allerdyce voltak rám közvetlen hatással, de közelről láthattam Alex Ferguson vagy Harry Redknapp munkáját is. Nagyon sok mindent tanultam az angol edzői filozófiáról" - nyilatkozta.

megosztom