Arsenal

A Wigan elleni vereség a Premier League erejét mutatja - Wenger

Az Arsenal meglepő vereséget szenvedett hétfőn este az alsóházban álló Wigantől a Premier League 34. fordulójában, ami után Arséne Wenger, az Ágyúsok menedzsere arra hívta fel a figyelmet, hogy a legnagyobb csapatok sem mehetnek biztosra senki ellen.

"Mind ugyanolyan helyzetben vagyunk. Láthatták a Tottenham Norwich elleni vereségénél, a Manchester United Wigan elleni meccsén és most, nálunk is a Wigan ellen" - utalt vissza Wenger az utóbbi egy-két forduló legmeglepőbb eredményeire. "Be kell látni, hogy minden meccs döntő lehet, mindenki számára. Fel kell készülni arra, hogy ne kerüljünk 1-0-s vagy 2-0-s hátrányba. Legalábbis ne így. Korábban nem követtünk el olyan hibákat, mint ezeknél a góloknál."

Arséne Wenger az Arsenal egyik mérkőzésén 2011-ben.

A francia szakember azért lehetett különösen dühös, mert csapata a hétfőn este már a 8. percben kétgólos hátrányba került, miután előbb egy szöglet utáni kontrából, majd egy kivédekezhető szituációból gólokat kapott. Ugyan már a 21. percben sikerült szépíteniük, az egyenlítés és a fordítás nem jött össze, így vereséget szenvedtek. Az előnyük jelenleg öt pont a negyedik helyezett Tottenham előtt, de a Spurs eggyel kevesebb bajnokit játszott a vasárnapi kupamérkőzése miatt, így akár kétpontos közelségbe is kerülhet városi riválisához.