Premier League

Újabb hőstett, a Wigan az Arsenalt is legyőzte

Az Arsenal hazai pályán meglepetésre vereséget szenvedett a kiesés ellen harcoló Wigan Athletictől az angol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén.

Arsenal-wigan (1-2) Premier League-mérkőzés az Emirates-ben

Két remek formában lévő együttes csapott össze a 34. forduló zárómérkőzésén, az Arsenal az utolsó tíz bajnokiján kilenc győzelem mellett egyszer vesztett, a kiesés ellen harcoló Wigan 16 pontot gyűjtött (négy győzelem, négy döntetlen, két vereség) gyűjtött ugyanezen időszakban. A Manchester United ellen győztes gólt szerző Shaun Maloney nem volt ott az Emiratesben, mivel egy edzésen rúgást kapott a térdére.

Az első tíz perc sokkolta az Ágyúsokat, a 6. percben Josszi Benajun nyolc méteres fejesét Al Habszi szögletre ütötte, majd Robin van Persie pocsékul végezte el a sarokrúgást, Sagna eladta a labdát, amiből a Wigan kontrázott, Szczesny kijött a kapujából, de a labda visszapörgött Franco Di Santo elé, akinek csak az üres kapuba kellett lőnie (0-1).

A kapott gól miatt rövidzárlat keletkezett a hazaiak védelmében, Moses bal oldali beadásánál kijött a labda Szczesnyről, Jordi Gómez közelről a hálóba passzolt (0-2). Mikel Arteta közben megsérült, Aaron Ramsey váltotta.

Az Arsenal nagyon nyomott, a 16. percben Benajun újabb fejesénél védett óriásit Al Habszi. A 21. percben jött is a szépítés, Rosicky jobb oldali beívelése után Thomas Vermaelen bólintott 11 méterről a bal alsóba (1-2).

A folytatásban van Persie távoli lövését hárította Al Habszi, Djourou a kapu mellé lőtt, majd Rosicky 12 méterről, kapásból szintén nem találta el a kaput. A játékrész végére magház tért az Arsenal, de a Wigan tartotta előnyét.

A második félidőben nagyrészt a vendégek térfelén folyt a játék, a Latics foggal-körömmel védekezett, de olykor-olykor kiszabadult a szorításból, az 53. percben Viktor Moses lövésénél Szczesnynek nagyot kellett védenie, majd a nigériai középpályás az 59. percben is elpuskázott egy ígéretes lehetőséget. De hiába volt fölényben az Arsenal, a helyzetek elmaradtak, Vermaelennek volt egy fejese még az 55. percben.

A hajrára Arsene Wenger a védő Djourou helyére a támadó középpályás Oxlade-Chamberlaint küldte be, a 18 éves tehetség sem tudta azonban az áhított gólhoz segíteni a londoniakat.

Roberto Martínez csapata a szerdai United elleni diadal után újabb történelmi tette vitt véghez: eddig pontot sem tudott szerezni az Arsenal otthonában, most egyből hárommal utazhat haza, ezzel újabb fontos lépést tett a következő szezonbeli Premier League-tagság felé. Az Arsenal a vereség ellenére maradt a harmadik, előnye így is megnyugtatónak mondható a Tottenham előtt, de a zakó így is kínos a szombati Chelsea elleni újabb hazai meccs előtt.

Premier League, 34. forduló:
Arsenal-Wigan Athletic 1-2 (1-2)
gólszerző: Vermaelen (21.), ill. Di Santo (7.), Gómez (8.)
 
Vasárnap játszották:
Manchester United-Aston Villa 4-0 (2-0)
gól: Rooney (7. - 11-esből, 74.), Welbeck (44.), Nani (93.)
 
Szombaton játszották:
West Bromwich Albion-Queens Park Rangers 1-0 (1-0)
gól: Dorrans (22.)
 
Sunderland-Wolverhampton Wanderers 0-0
 
Swansea City-Blackburn Rovers 3-0 (2-0)
gól: Sigurdsson (37., 63.), Dyer (43.)
 
Norwich City-Manchester City 1-6 (0-2)
gól: Surman (51.), illetve Tevez (18., 73., 80.), Agüero (27., 75.), Johnson (92.)