Kínai Nagydíj

"Rosberg új fejezetet kezdett a családi fotóalbumban"

  • MTI

A nemzetközi sajtó elsősorban Nico Rosberg, a Mercedes német pilótájának győzelmét, illetve a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel gyengébb teljesítményét taglalta a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíj másnapján.

A nemzetközi sajtó elsősorban Nico Rosberg, a Mercedes német pilótájának győzelmét, illetve a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel gyengébb teljesítményét taglalta a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíj másnapján.

Nemzetközi sajtóvisszhang:
Németország:
Bild:
"Végre. Micsoda öröm! Micsoda ragyogás! Micsoda győzelem! A világbajnok krízise azonban folytatódik! Vettel még mindig nem szokott össze az idei autójával."
Süddeutsche Zeitung:
"A világbajnok csapata legyengült, Sebastian Vettel panaszkodik. A Mercedes önerőből elért sikere jól mutatja, milyen gyorsan és milyen nagy mértékben változtak az erőviszonyok. A címvédő Red Bull egyelőre minden versenyen csak a harmadik legerősebb autó."
Hamburger Abendblatt:
"Csillagok órája Sanghajban. A Mercedes visszatért a siker útjára. Erő és az előre betervezett kockázat - az eggyel kevesebb boxkiállásos taktika bizonyult helyesnek."
Frankfurter Allgemeine Zeitung:
"Végre a klubban. A Kínai Nagydíj meglepetése tulajdonképpen nem Nico Rosberg hosszú ideje várt győzelme volt, hanem az, ahogyan az eddig számos problémával küszködő hirtelen remek versenyautóvá vált."
 
Olaszország:
La Gazzetta dello Sport:
"Eljött az ideje, Rosberg győzött Kínában. A Mercedes 57 év után dominált egy teljes versenyhétvégén. A Ferrari darabokban. Vettel két boxkiállásos stratégiája nem bizonyult valami nagy ötletnek."
Corriere dello Sport:
"Kínában 57 év után megszületett a Mercedes első sikere. Rosberg dominált, a Ferrari összeomlott."
Tuttosport:
"Rosberg történelmi győzelmet aratott."
Corriere della Sera:
"Az Ezüstnyilak élnek."
La Repubblica:
"Rosberg és a Mercedes szerencsés, a Ferrarinak nincs oka a reménykedésre."
 
Nagy-Britannia:
The Times:
"Rosberg új fejezetet kezdett a családi fotóalbumban."
The Daily Telegraph:
"Az ember azt gondolhatná, hogy a Forma-1-nek elege van már a folyamatosan futamokat nyerő német pilótákból. Igen ám, de nem ebből a németből."
The Independent:
"Ez egy olyan verseny volt, ami csak a boxkiállásokról és a stratégiákról szólt, ennek megfelelően különösen ironikus, hogy egy Mercedes nyert a csapat idei kudarcai után."
 
Franciaország:
L'Éguipe:
"A Mercedesnek megvan az új csillaga. A német istálló Nico Rosbergnek köszönhetően vasárnap a régi szép időket elevenítette fel. Legutóbbi sikere a Forma-1-ben 1955-ben volt."
 
Svájc:
Blick:
"Gumipóker - Kínában az abroncsokon múlt minden. A kétkiállásos stratégia csak a végül győztes Rosbergnek jött be."
Tages-Anzeiger:
"20671 nap. Ha úgy tetszik, közel 57 év. Ilyen sok idő telt el 1955 szeptember 11-e óta, amikor a Mercedes legutóbb versenyt tudott nyerni az autósport elitkategóriájában."
 
Ausztria:
Kurier:
"Ez a vasárnap nemcsak Rosberg, hanem a Mercedes számára is történelmi nap volt."
Die Presse:
"Az Ezüstnyilak ismét ragyognak - Nico Rosberg vasárnap több szempontból is történelmet írt az autósportban."
 
Portugália:
Público:
"Vasárnap, 57 évvel a legutóbbi futamgyőzelem után Nico Rosberg meggyőző teljesítménnyel nyitott újabb fejezetet a Mercedes sikereinek könyvében."
Diario Económico:
"Az apa, Keke Rosberg 1982-ben a Forma-1 első finn világbajnoka lett. A fiú, Nico, vasárnap Kínában az első német pilóta lett, aki egy Mercedesszel tudott Forma-1-es futamot nyerni."