Angol foci

Redknapp katasztrófának, Di Matteo jelentéktelennek látja a "fantomgólt"

Nagy különbségű győzelmet aratott a Chelsea a Tottenham ellen az FA-kupa elődöntőjében, így a londoniak számára igazán jól sikerült a főpróba a Barcelona elleni szerdai Bajnokok Ligája-elődöntő előtt.

Mata lövése után a bíró gólt ítélt - tévesen..

Az 5-1-es végeredményhez hozzátartozik, hogy a statisztikailag győztes gólnak minősülő találatot Juan Mata úgy szerezte, hogy valójában nem is talált a kapuba. Roberto Di Matteo, a Chelsea megbízott olasz szakvezetője nem tulajdonít akkora jelentőséget az ominózus találatnak, szerinte csapata remek arcát mutatta meg vasárnap, így kétség sem férhet hozzá, hogy megérdemelten jutott be a fináléba.

"Azt gondolom, hogy remekül játszottunk, és nagyszerű teljesítményt nyújtottunk" - kezdte értékelését Di Matteo. "Elégedettek lehetünk a góljainkkal, ez a győzelem nagy lökést adhat a csapatunknak".

A találkozó 50. percében Martin Atkinson játékvezető olyan gólt adott meg a Chelsea-nek Mata lövése után, amely a felvételek alapján egyértelmű,hogy nem volt bent. Az eredmény ekkor 2-0-ra alakult, ennek ellenére Di Matteo szerint nem befolyásolta érdemben a mérkőzés végkimenetelét.

"Úgy tűnik, nem haladt át a labda a gólvonalon, így ebben az esetben most a szerencsés oldalon álltunk, de számos alkalommal sújtottak már minket rossz döntések. Nem kettőt, hanem öt gólt lőttünk, ezért nem vagyok benne biztos, hogy nagy jelentősége van a dolognak "- így az olasz tréner, akinek azért nem lehet felhőtlen az öröme, hiszen David Luiz sérülése miatt elképzelhető, hogy kénytelen lesz kihagyni a Barca elleni BL-elődöntőt.

A Tottenham menedzsere, Harry Redknapp már nem volt ilyen "elnéző" a fantomgóllal és a bíróval szemben. "A második gól egy katasztrófa volt, a labda nagyon messze volt attól, hogy bemenjen. Többen a gólvonalon feküdtek, ezért nem volt rá esély" - mondta Redknapp, akinek csapata az utóbbi hetekben teljesen leeresztett, ennek újabb példája a Chelsea ellen zakó is. "Ilyenkor már nem tehetünk semmit. Be kell vezetni a gólbírót, mert az ilyen fontos szituációkban nem lehet mindig jó döntéseket hozni". Redknapp elmondta, hogy a lefújás után beszélt Atkinsonnal, aki elismerte, hogy hibát követett el. "Beszéltem vele, és azt mondta, hogy rosszabbul érzi magát nálam. Mondtam neki, hogy azt nem hinném! Azt mondta, tudja, hogy hibázott, és rendkívül rossz hete volt".

Atkinsonnak valóban nem ez volt élete időszaka, hiszen Mata gólja mellett a hétvégi Arsenal - Manchester City találkozón elmulasztott felmutatni egy piros lapot Mario Balotellinek Alex Song nyújtott lábbal történő "megtaposásáért" is.