Divízió I-es jégkorong-vb

Rászolgáltunk a három pontra - Kevin Primeau

  • MTI

A magyar válogatott a Japán nemzeti együttes leverése után a jégkorong-világbajnokság második felvonását is sikerrel vette az ukránok ellen.

Jégkorongozóink egy kiállításokkal tarkított mérkőzésen, büntetőlövést is kihagyva tudtak 3-1-re diadalmaskodni, és nagy lépést tettek a feljutás felé.

Kevin Primeau, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy az első két mérkőzésünket megnyertük. Kemény meccs volt, sok ütközéssel. Nagy kihívás volt az ukránok ellen játszani, de úgy érzem, rászolgáltunk a három pontra. Most is látszott, hogy nincs könnyű ellenfél a tornán. A két favorit, a szlovén és az osztrák gárda csak most következik, de elszántak vagyunk. Erőt ad, hogy fegyelmezetten, taktikusan játszunk. A hazaiak ellen, szerdán plusz energia is kell majd."

Anatolij Homenko, az ukrán válogatott szövetségi kapitánya:"Sok hibával játszottunk, amikor pedig voltak helyzeteink, akkor a magyar kapus védett remekül."

Ladányi Balázs: "Nekem az volt a legnagyobb büntetés, hogy az utolsó hét-nyolc percet a büntetőpadról kellett figyelnem. Szerencsére a társaim fegyelmezettek voltak, nem úgy, mint én. Természetesen nagyon örülök az újabb győzelemnek, ám most az a két csapat következik, amely papíron esélyes a feljutásra."

Vas János: "Sokat segített, hogy a szurkolók miatt szinte hazai pályán játszottunk. Az első harmadban az ukránok nem voltak jók, utána viszont feljavultak, szinte új meccs kezdődött. Szerencsére bírtuk az általuk diktált iramot."