Magyar foci

Öt debreceni Egervári ligaválogatottjában

  • MTI
Címkék:

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az OTP Bank Ligában játszó futballistákból álló ligaválogatottjának keretét.

A Debrecen csapat delegálja a legtöbb játékost a ligaválogatottba

A gárda április 24-én a Róth Antal vezette U21-es csapattal találkozik, majd májusban egy nemzetközi összecsapáson vesz részt.

"Mivel az Európa-bajnokság miatt az UEFA nem biztosít március-áprilisban nemzetközi mérkőzésnapokat, lehetőség adódott, hogy életre hívjuk a ligaválogatottat, és két felkészülési mérkőzést szervezzünk az itthon pallérozódó, és hétről hétre kiemelkedő teljesítményt nyújtó labdarúgóknak - mondta az MLSZ honlapjának Egervári Sándor. - Ez tekinthető egyfajta felzárkóztatási lehetőségnek a számukra, hiszen ők azok a játékosok, akik már kopogtatnak a válogatott előszobájának ajtaján, ezért szeretnénk biztosítani számukra a bizonyítási lehetőséget."
 

"A keretbe több U21-es válogatott játékost is szerettünk volna jelölni, de Róth Antallal egyeztetve abban állapodtunk meg, hogy az egymás elleni mérkőzésen ők még a korosztályos csapatban szerepelnek majd" - tette hozzá a szakember.

A magyar ligaválogatott kerete
kapusok: Csernyánszki Norbert (MVM Paks), Rózsa Dániel (Haladás Sopron Bank)
védők: Nagy Zoltán (DVSC-TEVA), Fehér Zoltán (Győri ETO), Lipták Zoltán (Újpest FC), Balogh Béla (Kecskeméti TE), Mészáros Norbert (DVSC-TEVA), Debreceni András (Budapest Honvéd), Korhut Mihály (DVSC-TEVA), Mohl Dávid (Kecskeméti TE)
középpályások: Dudás Ádám (Győri ETO), Kulcsár Dávid (Ferencváros), Varga József (DVSC-TEVA), Pátkai Máté (Győri ETO), Szakály Péter (DVSC-TEVA), Sándor György (Videoton), Koltai Tamás (Győri ETO), Halmosi Péter (Haladás Sopron Bank)
támadók: Lencse László (Kecskeméti TE), Nikolics Nemanja (Videoton), Horváth Zsolt (PMFC), Hrepka Ádám (MVM Paks)