Schalke

Huntelaar és Metzelder Raúl nyakába varrja a Dortmund elleni vereséget

A Schalke holland támadója és német védője szerint a rutinos spanyol 1-0-s vezetésüknél nagyon rossz döntést hozott, mikor nagy helyzetben nem passzolta le a labdát Farfánnak.

Raúlt "betalálta" két csapattársa a dortmundi meccs miatt

Mint ismert, a Ruhr-vidéki szuperrangadót 2-1-re a címvédő Borussia Dortmund nyerte meg, noha a hazai pályán játszó gelsenkircheniek Farfán góljával már a 9. percben megszerezték a vezetést.

Végül Jürgen Klopp csapata megfordította a találkozót, és ezzel gyakorlatilag idén is bajnoknak mondhatja magát, de a kékeknél nem múlt el minden nyom nélkül az oly fájó vereség.

A Schalke két meghatározó játékosa, a 24 gólos Klaas-Jan Huntelaar és a védelem oszlopa, Cristoph Metzelder is élesen bírálta a spanyol klasszis Raúlt, amiért az sorsdöntő szituációban rossz döntést hozott: 1-0-s vezetésüknél a Schalke támadói három a kettőben vezethették a dortmundi kapura a labdát, majd Raúl ahelyett, hogy a kiváló helyzetben lévő társhoz passzolt volna, elrontotta a lehetőséget.

"Azt gondolom, hogy passzolnia kellett volna. Farfán teljesen egyedül volt. Fontos pillanata volt az a mérkőzésnek, de sajnos nem tudtunk két góllal meglépni" - nyilatkozta Huntelaar a német Bildnek.

"Ha nem azonnal akarja megoldani a helyzetet, hanem kivár, akkor látta volna, hogy két csapattársa is felfutott az akcióval" - ezt pedig már Metzelder mondta.

A 35 éves Raúl remek szezont tudhat magáénak a Schalkéban, de ennek ellenére nyári távozása állandó témát szolgáltat a német sajtónak. Habár Raúl ügynöke szerint ügyfele még lehúzna egy szezont mostani együttesénél, megállapodás egyelőre nem született. A fent olvasott sorok után hamarosan pont kerülhet ennek az ügynek is a végére..