NB I visszatekintő

Hová és miért tűnt el Zoran Szpisljak?

  • Göbölyös János
Címkék:

Azt hittem, hogy a diósgyőri és a pécsi edzőváltást nem lehet űberelni. Tévedtem. Nem abban, hogy megáll, vagy legalább lelassul a folyamat, ott számítottam el magam, hogy nálunk az értelmetlennek tűnő kirúgásokat is lehet fokozni, olyannyira, hogy maguk az érintettek sem képesek felfogni, mi történik körülöttük valójában.

Marijan Vlak rehabilitálásáról már elmondtam a véleményemet, amihez egészen addig tartom magam, amíg a Vasas legfőbb döntéshozói meg nem cáfolják, hogy a horvát tréner visszahozatala nem elsősorban szakmai meggondolások alapján, sokkal inkább a pontlevonásokat megelőzendő (anyagi) számítások mentén történt. Nincs is ezzel probléma, az angyalföldi klub vezetői nyilván úgy gondolkodtak, Vlak dolgozzon még kicsit a pénzéért, ráadásul így a büntetés is elmarad. De vajon mi vezérelte az edzőt, amikor belement a szakmailag kilátástalannak tűnő alkuba? A kihívás? A presztízs? A bentmaradásért felcsillantott prémium? Nyilván tájékozódott, mielőtt elfogadta az ajánlatot, akkor pedig tudnia kellett, hogy a télen nem csak neki köszönték meg a munkáját, hanem csapatnyi játékost is piacra dobtak, azaz az őszihez képest gyökeresen megváltozott kerettel, a kiesés szélén táncolva kellene kiharcolni a bent maradást. Edzői szempontból nagy kihívás, reálisan nézve szakmai öngyilkosság. Vlak valamiért mégis bevállalta. Igaz, az ő értelmezése szerint nem történt semmi más, mint néhány hónap pihenő után folytatja a munkáját, hiszen a távozása után a horvát sportski.net-nek azt nyilatkozta, hogy hivatalosan még Vasas-edzőnek tartja magát. Nyilván nem a Videoton elleni meccs a mérce, az alsóházi ellenfelektől kell annyi pontot elvenni, hogy a csapat a vonal fölött fejezze be a bajnokságot. Az esély megvan rá, hiszen a hátralévő hat fordulóban a Vasas fogadja a Pápát, a Siófokot és a Kaposvárt, miközben megy Újpestre, Paksra és Diósgyőrbe. Normális esetben ebben a hatos szériában benne van a túlélés lehetősége, csakhogy az utóbbi hónapokban többször bebizonyosodott, a Vasas körül nem egészen minden normális.

Feladta, vagy rábeszélték? Fotó: MTI (Földi Imre)

És ezt a helyzetet még lehet fokozni. Több olyan pillanata volt az újpesti tavasznak, amikor adta magát, hogy változtatni kellene a csapat szakmai irányításán, addig, amíg nem késő. Nem elsősorban Zoran Szpisljak felkészültsége miatt, sokkal inkább azért, mert a sorozatos vereségek, a fokozatos lecsúszás, a szurkolók felől érkező egyre erősödő kritika mentálisan lenullázta a játékosokat, akik mérkőzés közben már azt sem tudták (vagy nem merték) megcsinálni, amit egyébként edzésen csukott szemmel végrehajtanak. Ilyenkor kell egy olyan edző, aki ha nem is újpesti kötődésű, de legalább a habitusával, az empatikus készségével, az egész lényével képes feltüzelni a futballistákat, akiben hisznek, aki nem csupán fizikailag és taktikailag, hanem lelkileg is képes őket felkészíteni, megerősíteni. Nem tudom, hogy Szpisljak rendelkezett-e ilyen tulajdonságokkal, az viszont tökéletesen látszott, hogy már a Debrecen elleni kupaelődöntő egyes szakaszaiban, majd most a hétvégi bajnokin szinte végig más felfogásban futballoztak a lilák. Sokkal kevesebb volt a hiba, s bár ugrásszerű színvonalemelkedést nem tapasztaltunk, minden megmozdulásukon látszott, hogy nem csak szeretnének, hanem akarnak is nyerni. Kellett persze ehhez egy gyenge Honvéd is, amely két gólt rúgatott az újpestiekkel, akik ellentétben a korábbiakkal, ki is használták a lehetőségeket, és ami szintén a koncentráció erősödését jelzi, kapott gól nélkül lehozták a meccset.

A Megyeri úti edzőváltás tehát bejött, ám annak forgatókönyve sokkal inkább passzol egy tragikomédiához, mint a profi labdarúgásnak nevezett szórakoztatóipari tevékenységhez. A pécsi döntetlen után, és a kupadöntőbe jutás reális lehetőségét is magában hordozó Debrecen elleni meccs közötti néhány napban semmi nem utalt arra, hogy Szpisljak bedobja a törülközőt, nyilatkozataiban és a szemében nem csak pislákolt, de égett a remény. Kedden délután mindezt megerősítette azzal, hogy részletesen elmondta, mit hogyan kellene csinálni a továbbjutás érdekében, aztán...Történt valami, amit máig titkol a klub, az edző pedig azóta elérhetetlen. Annyit tudunk, hogy szerdán még elköszönt a játékosaitól, akik az interneten tudták meg, hogy délután már nem ő ül a kispadon. Három órával a kupaelődöntő előtt. És itt jön képbe a tulajdonos (vagy a helytartóinak) felelőssége, a klub ugyanis a nálunk már sokszor bevált klisével, a közös megegyezéssel magyarázta, és a jelek szerint le is zárta a fura történetet.

Ilyenkor aztán megfordul néhány gondolat a kívülálló fejében, s mivel válaszokat nem kap rá, maradnak a kérdések. Mi, vagy ki változtatta meg Szpisljak álláspontját néhány óra alatt? Tudomására jutott, hogy a háttérben már tárgyalnak a lehetséges utódjával? Éreztették vele, rávezették, hogy így döntsön? Netán kapott valamilyen fenyegetést? Vagy csak egyszerűen rosszul ébredt szerda reggel?

A szomorú az, hogy ezt az egész történetet még azzal sem lehet elütni, hogy magyaros. Nevezzük inkább "belgásnak". De lehet, hogy csak egyszerűen arról van szó, átvették a mi módszereinket - ha már a pályán nem tudnak tanulni tőlünk.

A fentiek tükrében a diósgyőri és a pécsi edzőváltás egészen más megvilágításba került. Ott legalább kiállt a tulaj, és a kirúgott tréner a nyilvánosság elé, elmondta a maga álláspontját, és ha maradtak is fenntartások meg kérdőjelek, de legalább azt érezhette a sajtó, és a szurkoló, hogy nem akarják megvezetni. Az más kérdés, hogy a PMFC és a DVTK a hirtelen jött tulajdonosi ötlettől és az új(...) edzőktől vezérelve meg sem közelíti korábbi formáját, sőt...A helyzetük, a helyezésük egyre rosszabb. Akkor meg mi értelme volt az egésznek?

Edzőváltások
NB I - 2011-2012-es szezon
2011. augusztus 10.: Újpest FC, Mészöly Géza helyett Zoran Szpisljak
2011. augusztus 15.: Vasas-Híd, Komjáti András helyett Marijan Vlak
2011. augusztus 16.: Ferencváros, Prukner László helyett Nagy Tamás
2011. augusztus 30.: Ferencváros, Nagy Tamás helyett Détári Lajos
2011. augusztus 27./szeptember 1.: Zalaegerszegi TE, Csank János helyett Prukner László
2011. október 24./26.: Lombard Pápa, Véber György helyett Bene Ferenc
2011. november 23./december 13.: Kecskeméti TE, Tomiszlav Szivics helyett Török László (szakmai igazgató)
2011. december 14./19.: Haladás Sopron Bank, Aczél Zoltán helyett Artner Tamás
2012. január 16.: Vasas-Híd, Marijan Vlak helyett Urbán Flórián
2012. március 5.: Győri ETO FC, Csertői Aurél helyett Pintér Attila
2012. április 2.: Diósgyőri VTK, Benczés Miklós helyett Szentes Lázár (szakmai igazgató, megbízott vezetőedző)
2012. április 2./4.: Pécsi MFC, Mészáros Ferenc helyett Mink Olivér
2012. április 10. Vasas, Urbán Flórián helyett Marijan Vlak
2012. április 11. Újpest, Zoran Szpisljak helyett Marc Lelievre (megbízott vezetőedző)
OTP Bank Liga
24. forduló
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI-DIÓSGYŐRI VTK 3-2 (2-0)
Kaposvár, 3000 néző. Vezette: Becséri Dániel (ifj. Tóth Vencel, Butkai Zsolt)
Kaposvár: Hajdúch – Zsók, Okuka, Bank, Jánvári – Diallo, Horváth T., Addo (Safarics, 77.), Balázs B. (Haruna, 67.) - Bebeto (Graszl, 89.), Grumics. Vezetőedző: Sisa Tibor. Cserepad: Posza, Graszl, Katona, Kovács O., Safarics, Sedlák, Haruna.
DVTK: Rados – Vági, Gal, Nagy T. (Rakovics, 69.), Frizoni – Tisza, Abdouraman (Arze, 82.), Fernando, Sekour, Luque (Gohér, 91.) – Seydi. Megbízott edző: Szentes Lázár. Cserepad: Tajti, Gohér, Rakovics, Vadász, Arze, Csirszki, Dobos.
Gólszerző: Bebeto (60., 11-esből, 86.), Grumics (92.), ill. Sekour (32.), Tisza (72.)
Sárga lap: Balázs B. (47.), Jánvári (65.), Grumics (92.), ill. Vági (59.), Tisza (76.), Vági (89.)
 
MVM PAKS-DEBRECENI VSC-TEVA 0-0
Paks, 2500 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás)
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Bartha (Magasföldi, 73.), Sifter, Szatmári, Sipeki, Vayer (Kiss T., 73.) – Hrepka, (Eppel, 89.). Vezetőedző: Kis Károly. Cserepad: Kiss M., Csehi T., Gévay, Báló, Eppel, Kiss T., Magasföldi.
DVSC: Novakovics – Nikolov, Máté, Mészáros, Korhut – Bódi (Farkas II B., 79.), Bouadla, Varga J., Szakály P., S. Nikolics (Rezes, 59.) – Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Verpecz, Bernáth, Simac, Ramos, Rezes, Farkas II B., Kulcsár T.
Sárga lap: Hrepka (66.), Sifter (68.), ill. Mészáros (15.), Varga J. (36.), Coulibaly (38.), Bódi (53.)
 
FGSZ-SIÓFOK-PÉCSI MFC-MATIAS 2-1 (0-0)
Siófok, 1000 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Siófok: Ribánszki – Mogyorósi, Lengyel, Nyári, Kiss Zs. – Haraszti, Kanta Sz. (Fejes, 67.), Egerszegi, Melczer (Nagy I., 86.) – Pál (Sowunmi, 61.), Simon A. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István. Cserepad: Heinrich, Fehér Zs., Fejes, Heffler N., Nagy I., Horváth B., Sowunmi.
PMFC: Dibusz – Nagy J., Todorovics, Causics, Markovics – Demjén (Lantos, 76.), Goia, Scsepanovics (Horváth Zs, 56.), Nagy O. (Okoronkwo, 65.) – Bajzát, Frőhlich. Vezetőedző: Mink Olivér. Cserepad: Holczer, Marovics, Regedei, Lantos, Andorka, Horváth Zs, Okoronkwo.
Gólszerző: Simon A. (90., 11-esből), Haraszti (94.), ill. Horváth Zs. (70.)
Sárga lap: Mogyorósi (71.), Lengyel (81.) Nyári (92.), ill. Todorovics (49.), Markovics (89.)
 
KECSKEMÉTI TE-ZALAEGERSZEGI TE 2-0 (0-1)
Kecskemét, 2500 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Viszokai László, Kis Zoltán)
KTE: Németh G. – Koszó (Csukics, 46.), Balogh B., Varga R., Mohl - Alempijevics, Szavics, Litsingi, Bertus (Pekár, 62.) - Tököli (Balog M., 71.), Lencse. Vezetőedző: Szabó István. Cserepad: Antal B., Póti, Csukics, Pekár, Tölgyesi, Balog M., Hegedűs Á.
ZTE: Jahics – Kocsárdi, Szalai T., Ganugrava, Pál – Szakály D., Máté P. (Hervás, 53.), Nicorec, Balázs Zs. (Polareczki, 72.) – Brkics, Pavicsevics (Jasarevics, 78.). Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Vlaszák, Hervás, Hidvégi, Jasarevics, Polareczki.
Gólszerző: Lencse (5.), Litsingi (64.).
Sárga lap: Alempijevics (79.), Balog M. (80.), Litsingi (84.), Csukics (88.), ill. Máté P. (48.)
 
FERENCVÁROS-GYŐRI ETO 2-2 (1-2)
Albert Stadion, 6000 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Szpisják Zsolt, Albert István)
FTC: Jova – Grúz, Balog Z., Klein – Jovanovics, Józsi (Busai, 73.), Hakola (Zsivoczky, 69.), Sváb – Beliczky, Pölöskey (Oláh, 55.), Simics. Klubmenedzser: Détári Lajos. Cserepad: Gyenes, Fülöp, Júnior, Rósa, Zsivoczky, Busai, Oláh.
Győr: Sztevanovics - Babics, Djordjevics, Fehér Z. - Koltai (Dinjar, 56.), Pátkai, Kamber, Völgyi - Trajkovics, Strestík (Ahjupera, 66.), Varga R. (Dudás, 75.). Vezetőedző: Pintér Attila. Cserepad: Molnár P., Sztanisics, Dinjar, Dudás, Pilibaitis, Ahjupera, Tokody.
Gólszerző: Beliczky (21.), Sztevanovics (78., öngól), ill. Trajkovics (15.), Djordjevics (24.)
Sárga lap: Balog Z. (23.), Józsi (34.), Pölöskey (54.), Jovanovics (88.), ill. Kamber (20.), Babics (49.), Strestík (50.), Varga R. (71.), Trajkovics (81.)
 
LOMBARD PÁPA-HALADÁS SOPRON BANK 1-0 (0-0)
Perutz Stadion, 1500 néző. Vezette: Takács János (L. Tóth Lajos, Demeter János)
Pápa: Szűcs – Nagy S., Balogh B., Tóth G., Németh M. – Lovrencsics, Horváth L. (Szilágyi P., 83.), Gyömbér, Farkas A. (Arszics, 66.), Quintero – Seye (Rodenbücher, 91.). Vezetőedző: Bene Ferenc. Cserepad: Takács T., Dóczi, Rodenbücher, Arszics, Csermelyi, Inutile, Szilágyi P.
Haladás: Rózsa – Schimmer, Korolovszky, Tóth P., Halmosi – Nagy D., Rajos (Horváth A., 73.), Nagy I. G. (Vujovics, 90.), Iszlai, Radó – Kenesei (Oross, 84.). Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Gőcze, Horváth A., Jagodics, Sluka, Oross, Ugrai, Vujovics.
Gólszerző: Seye (88.)
Sárga lap: Quintero (43.), Farkas A. (53.), ill. Schimmer (12.), Iszlai (40.), Nagy D. (51.), Radó (59.)
Piros lap: Radó (80., második sárga lap)
 
VIDEOTON-VASAS 4-1 (1-1)
Székesfehérvár, 2800 néző. Vezette: Berger József (Vámos Tamás, Medovarszki János)
Videoton: Bozsovics – Szolnoki, Vinícius, Caneira (Vaskó, 75.), H. Sánchez – Gyurcsó, Sándor Gy., Mitrovics (Tóth B., 73.), Kovács I., Gosztonyi (Brandao, 61.) – Nikolics. Vezetőedző: Paulo Sousa. Cserepad: Tujvel, Aposztolopulosz, Vaskó, Tóth B., Walter Lee, Brandao, Torghelle.
Vasas: Ilizi – Tóth B. (Katona M., 74.), Rubus, Kovács G., Görgényi – Ferkó (Kovács D., 58.), Farkas B., Bárányos, Mehmedagics (Varga G., 72.), Dajics - Hercegfalvi. Vezetőedző: Marijan Vlak. Cserepad: Halasi, Katona, Tóth M., Huszárik, Kovács D., Varga G., Szabó B.
Gólszerző: Vinícius (8.), Sándor Gy. (47.), Nikolics (54., 72.), ill. Ferkó (6.)
Sárga lap: Rubus (19.), Mehmedagics (61.).
 
ÚJPEST FC-BUDAPEST HONVÉD 2-0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 4000 néző. Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Ring György)
Újpest: Balajcza – Kiss Z., Lipták, Mihajlovics, Pollák – Simon K. (Barczi, 80.), Vasziljevics (Litauszki, 90.), Kabát, Eninful, Remili (Balogh B., 86.) – Rajczi. Megbízott edző: Marc Lelievre. Cserepad: Horváth T., Dvorschák, Litauszki, Balogh B., Barczi, Jevtics, Markovics.
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Botis, Debreceni, Hajdú – Tchami, Johnson, Ivancsics (Porcari, 37.), Vécsei, Vidovics (Faggyas, 63.) – Délczeg. Vezetőedző: Supka Attila. Cserepad: Sánta, Bozsovics, Hidi, Horváth A., Porcari, Faggyas.
Gólszerző: Vasziljevics (4.), Rajczi (79.)
Sárga lap: Lipták (5.), Balajcza (25.), Vasziljevics (34.), Simon (77.), ill. Délczeg (44.), Johnson (55.), Faggyas (81.)
MESTERI MONDATOK
A 24. fordulóból
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is,      ezekből szemezgettünk:                                                                                                                                                               
Szentes Lázár (Diósgyőr) és az edzősors: ,,Ha nyerünk, akkor jó a csapatunk, ha kikapunk, akkor nagyon rossz az edző".
Sisa Tibor (Kaposvár) a rég várt győzelemről: ,,Valahol a szív diadala volt, a srácok mindent megtettek, igazságtalan lett volna, ha nem nyerünk, az ellenfél kettőt rúgott kapura".
Kondás Elemér (Debrecen) egy kimaradt lehetőségről: ,,Rezes előtt óriási helyzet volt, de eltörte a labdát, vagy nem tudom mit csinált, nem sokon múlott, egy hajszál kellett volna hozzá".
Détári Lajos (Ferencváros) a szerinte elmaradt kiállításról: ,,Holnap majd fellapozom a szabálykönyvet, hogy mit kell adni a bírónak egy olyan szituációnál, amikor az alapvonalon túl egy sárga lapos játékos a közönségbe kilövi a labdát".
Pintér Attila (Győr) örökérvényű igazsága: ,,Nem most kell a tabella elején állni, hanem majd a legvégén".
Horváth Károly (Siófok) csapata győztes szériájáról: ,,A futballhoz szerencse is kell, Fortuna pedig ma mellénk állt. Jó a széljárás, ez pedig kis hajónkat jó irányba sodorja".
Mink Olivér (Pécs) a vereség okáról: ,,Sajnos rossz döntéseket hoztunk, és elment a hajó..."
Prukner László (Zalaegerszeg) és még egy hajós hasonlat: ,,Nekünk a hajó már elment, mi már a klub és saját önbecsülésünkért játszunk".
Marc Lelievre (Újpest) és a siker kulcsa: ,,Nagyon boldog ember vagyok. Ilyen kényes helyzetben fontos, hogy az edző és a csapat egy családot alkosson. Le kellett vennem róluk a nyomást, próbáltam ennek megfelelően felkészíteni a csapatot".
OTP Bank Liga
Tabella
1. Debreceni VSC 24 16 8 0 48-17 +31 56
2. Győri ETO 24 17 3 4 47-25 +22 54
3. Videoton 24 15 3 6 46-18 +28 48
4. Budapest Honvéd 24 11 6 7 39-29 +10 39
5. Kecskeméti TE 24 11 5 8 43-33 +10 38
6. Diósgyőri VTK 24 10 4 10 34-33 +1 34
7. Pécsi MFC 24 8 10 6 31-34 -3 34
8. Paks 24 8 8 8 36-40 -4 32
9. Ferencváros 24 8 6 10 26-25 +1 30
10. Siófok 24 7 9 8 26-33 -7 30
11. Haladás 24 6 9 9 28-32 -4 27
12. Újpest 24 7 4 13 29-41 -12 25
13. Kaposvár 24 4 12 8 29-37 -8 24
14. Pápa 24 6 5 13 22-34 -12 23
15. Vasas 24 4 8 12 24-42 -18 20
16. Zalaegerszeg 24 0 8 16 21-56 -35 8

 

OTP Bank Liga
A góllövőlista

15 gólos: ADAMO COULIBALY (DVSC)

14 gólos: DANILO DE OLIVEIRA (Bp. Honvéd), NIKOLICS NEMANJA (Videoton)

12 gólos: LENCSE LÁSZLÓ (Videoton, Kecskemét), ANDRÉ ALVES (Videoton)

11 gólos: Milan Perics (Kaposvár, Videoton)

9 gólos: Bajzát Péter (PMFC)

8 gólos: José Luque (DVTK), L’Imam Seydi (DVTK), Jarmo Ahjupera (Győri ETO), Nikola Trajkovics (Győri ETO), Rajczi Péter (Újpest)

7 gólos: Bódi Ádám (DVSC), Dudás Ádám (Győri ETO), Böde Dániel (Paks), Melczer Vilmos (Siófok), Kabát Péter (Újpest)

6 gólos: Kulcsár Tamás (DVSC), Pátkai Máté (Győri ETO), Goran Vujovics (Haladás), Kenesei Krisztián (Haladás), Vayer Gábor (Paks), Goran Marics (Pápa), Horváth Zsolt (PMFC), Simon Attila (Siófok)

5 gólos: Ivancsics Gellért (Bp. Honvéd), Stevo Nikolics (DVSC), Szakály Péter (DVSC), Budovinszky Krisztián (DVTK), Pölöskey Péter (FTC), Djordje Kamber (ZTE, Győri ETO), Kethevoama Foxi (Kecskemét), Tököli Attila (Kecskemét, ZTE, Kecskemét), Hrepka Ádám (Paks), Gyurcsó Ádám (Kecskemét, Videoton), Haraszti Zsolt (Siófok)

4 gólos: Tisza Tibor (DVTK), Kulcsár Dávid (Vasas, FTC), Marko Simics (Vasas, FTC), Somalia (FTC), Bebeto (Kaposvár), Miroszlav Grumics (Kaposvár), Vladan Szavics (Kecskemét), Bartha László (Paks), Ferenczi István (Pápa), Lovrencsics Gergő (Pápa), Andorka Péter (PMFC), Nagy Olivér (PMFC), Juszuf Dajics (Vasas), Sándor György (Videoton), Torghelle Sándor (Bp. Honvéd, Videoton), Máté Péter (ZTE)

3 gólos: Németh Norbert (Bp. Honvéd), Juha Hakola (FTC), Rati Alekszidze (Győri ETO), Koltai Tamás (Győri ETO), Völgyi Dániel (Győri ETO), Halmosi Péter (Haladás), Francis Litsingi (Kecskemét), Éger László (Paks),  Dusan Vasziljevics (Videoton, Újpest), Kovács Gábor (Vasas), Paulo Vinícius Souza dos Santos (Videoton), Roguy Méyé (ZTE, DVSC)

2 gólos: Sorin Botis (Bp. Honvéd), Délczeg Gergely (Bp. Honvéd), Dieng Abass (Bp. Honvéd), Hajdú Norbert (Bp. Honvéd), Nagy Zoltán (DVSC), Mbengono Yannick (DVSC), Francisco Gallardo (DVTK), Beliczky Gergő (Vasas, FTC), Marko Dinjar (Győri ETO), Linas Pilibaitis (Győri ETO), Kovács István (Haladás, Videoton), Tóth Péter (Haladás), Balázs Benjámin (Kaposvár), Haruna Jammeh (Kaposvár), Bertus Lajos (Kecskemét), Jovica Stokics (Kecskemét), Kiss Tamás (Paks), Magasföldi József (Paks), Montvai Tibor (Paks), Sifter Tamás (Paks), Szatmári Lóránd (Paks), Mouhamadou Seye (Pápa), Gyánó Szabolcs (PMFC), Szabó János (Siófok), Tusori Richárd (Siófok), Balogh Balázs (Újpest), Dvorschák Gábor (Újpest), Simon Krisztián (Újpest), Bárányos Zsolt (Vasas), Filipe Oliveira (Videoton), Balázs Zsolt (ZTE), Kocsárdi Gergely (ZTE), Daniils Turkovs (ZTE)

1 gólos: Faggyas Milán (Bp. Honvéd), Hidi Patrik (Bp. Honvéd), Ivan Lovrics (Bp. Honvéd), Novák Alexisz (Bp. Honvéd), Hervé Christian Tchami (Bp. Honvéd), Mészáros Norbert (DVSC), Luis Ramos (DVSC), Rezes László (DVSC), Dajan Simac (DVSC), Varga József (DVSC), Fernando (DVTK), Mohamadou Abdouraman (DVTK), Vicente Arze (DVTK), Gohér Gergő (DVTK), Lippai Ákos (DVTK), George Menougong (DVTK), Youssef Sekour (DVTK), Liban Abdi (FTC), Felipe Félix (FTC), Alekszandar Jovanovics (FTC), Martin Klein (FTC), Lisztes Krisztián (FTC), Mark Otten (FTC), Oláh Lóránt (FTC), Rósa Dénes (FTC), Tóth Bence (FTC), Valentin Babics (Győri ETO), Vladimir Djordjevics (Győri ETO),  Ji-Parana (Győri ETO), Varga Roland (Győri ETO), Nagy I. Gábor (Haladás), Nagy II. Gábor (Haladás), Radó András (Haladás), Schimmer Szabolcs (Haladás), Mariján Sluka (Haladás), Nagy Dániel (Haladás), Oross Márton (Haladás), Bank István (Kaposvár), Bőle Lukács (Kaposvár), Graszl Károly (Kaposvár), Drazsen Okuka (Kaposvár), Bojan Pavlovics (Kaposvár), Nikola Safarics (Kaposvár), Alekszandar Alempijevics (Kecskemét), Bori Gábor (Kecskemét), Sindou Dosso (Kecskemét), Mohl Dávid (Kecskemét), Pekár László (Kecskemét), Szinisa Radanovics (Kecskemét), Simon Attila (Kecskemét), Gévay Zsolt (Paks), Joze Benko (Pápa), Dlusztus András (Pápa), Giorgi Granugrava (Pápa, ZTE), Présinger Ádám (Pápa), Tóth Gábor (Pápa), Frőhlich Roland (PMFC), Petrók Viktor (PMFC), Pintér Attila (PMFC), Regedei Csaba (PMFC), Nenad Todorovics (PMFC), Huszák Tamás (Siófok), Lattenstein Norbert (Siófok), Nyári Tibor (Siófok), Balajti Ádám (Újpest), Egerszegi Tamás (Újpest, Siófok), Darko Markovics (Újpest), Kovács Dániel (Újpest), Lázár Bence (Újpest), Bojan Mihajlovics (Újpest), Remili Mohamed (Újpest), Ferkó Attila (Vasas), Gáspár József (Vasas), Katona Máté (Vasas), Haris Mehmedagics (Vasas), Takács Zoltán (Vasas), Tóth Balázs (Vasas), Alvaro Brachi (Videoton), Brandao Evandro (Videoton), Elek Ákos (Videoton), Vaskó Tamás (Videoton), Walter Lee (Videoton), Mladen Brkics (ZTE), Mahir Jasarevics (ZTE), Varga Róbert (ZTE)

Öngól: Sorin Botis (Bp. Honvéd), Korhut Mihály (DVSC), Dajan Simac (DVSC), Szabó O. (Győri ETO), Szasa Sztevanovics (Győri ETO), Balogh Béla (Kecskemét), Csehi Tamás (Paks), Présinger Ádám (Pápa), Sowunmi Thomas (Siófok), Kulcsár Dávid (Vasas)

 

 

 

 

OTP Bank Liga
A 25. forduló programja
Április 20. (péntek)    
Budapest Honvéd-FGSZ Siófok 18.00 (TV: SportM)
Április 21. (szombat)    
Zalaegerszeg-Videoton 15.00 (TV: Sport1)
Ferencváros-Kecskeméti TE 17.30  (TV: Sport1)
Haladás Sopron Bank-Újpest FC 18.00  
PMFC-MATIAS-MVM Paks 18.00  
Vasas-Lombard Pápa 18.00  
Április 22. (vasárnap)    
Győri ETO-Diósgyőri VTK 16.45 (TV: M1)
DVSC-Teva-Kaposvári Rákóczi 18.30 (TV: Sport2)