Divízió I-es jégkorong-vb

Tudunk még ennél is jobban játszani - Kevin Primeau

  • MTI

Remek rajtot vett vasárnap a magyar jégkorong-válogatott a ljubljanai divízió I-es világbajnokságon: Kevin Primeau szövetségi kapitány együttese 5-1-re nyert a japán csapat ellen a vasárnapi nyitómérkőzésen.

Nyilatkozatok a mérkőzés után:
Kevin Primeau: "Nagyon jó dolgokat láttam a csapattól. Támadásban, védekezésben, emberelőnyben, emberhátrányban és kapusteljesítményben. Fegyelmezettek voltunk, ám szerintem tudunk még ennél is jobban játszani. A vb elég rövid, minden csere, jégre lépés számít. Hétfőn egy másik csapat, egy másik stílus vár ránk."
Mark Mahon, a japánok szövetségi kapitánya: "Csalódott vagyok. Idegesen kezdtünk, elhúztak a magyarok két góllal, majd egy vitatott eset után nem 2-1, hanem 3-0 lett az állás. De, ilyen a hoki. Fiatal a csapatunk, nyolc vb-újoncunk van a keretben, és régen játszottunk már tétmérkőzést. A folytatásban jobb védekezés és jobb kapusteljesítmény kell."
Bálizs Bence, aki 33 lövést védett első vb-mérkőzésén: "Nem izgultam, hanem megpróbáltam minél jobban összpontosítani. Már a felkészülés során éreztem, hogy erős csapatunk van. Mondhatom, szinte elvártam ezt a győzelmet a japánok ellen."