Asztalitenisz

Pattantyúsnak két meccsből egyet kell nyernie a kvótáért

  • MTI

Pattantyús Ádám bejutott a zárónapi torna legjobb négy játékosa közé az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőjén, Luxembourgban, így ismét csak egyetlen győzelem választja el a londoni kvótaszerzéstől.

Vasárnap mindkét nemnél egy 16 fős kieséses táblán zajlanak a küzdelmek, s további hárman - a két ág győztese, illetve a bronzmeccs nyertese - jutnak ötkarikás indulási joghoz.

Pattantyús pénteken és szombaton is bekerült csoportja fináléjába, az utolsó meccsen azonban mindkétszer vereséget szenvedett, így egyelőre lecsúszott a kvótáról. Ezúttal az ukrán Jaroszlav Zmudenko legyőzése után a szerb Zolt Peténél is jobbnak bizonyult hat szettben, így ismét már csak egy sikerre van az indulási jog kiharcolásától. A világranglistán 133. magyar játékos ellenfele - 15:30 órától - a 45. orosz Kirill Szkacskov lesz, aki ellen szombati találkozójukon Pattantyús nyert 4-2-re.

A luxembourgi viadalon a férfiaknál és a nőknél is összesen 11-11 indulási jog talált-talál gazdára a nyári játékokra. Magyar részről eddig - nagy és kellemes meglepetésre - Zwickl Dániel csatlakozott a már korábban kvótát szerzett Tóth Krisztinához és Póta Georginához.

Az asztaliteniszezőknek a mostani torna után már csak egy lehetőségük van a kvótaszerzésre, a májusi, dohai világselejtező.

Asztalitenisz
Olimpiai selejtezőtorna
A négy közé jutásért:
Pattantyús Ádám-Zolt Pete (szerb) 4-2
 
Korábban:
Nők:
Amelie Solja (osztrák)-Lovas Petra 4-0
 
A nyolc közé jutásért:
Férfiak:
Pattantyús-Jaroszlav Zmudenko (ukrán) 4-2
Wang Zeng Yi (lengyel)-Kosiba Dániel 4-1
Nők:
Lovas-Gebriela Feher (szerb) 4-0 - Feher a harmadik szett után feladta