Asztalitenisz

Lovas és Pattantyús a nyolc között az olimpiai selejtezőn

  • MTI
megosztom

Lovas Petra és Pattantyús Ádám győzelemmel kezdte a vasárnapi küzdelmeket az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőjén, Luxembourgban, Kosiba Dániel ugyanakkor kikapott, s ezzel búcsúzott.

A zárónapon mindkét nemnél egy 16 fős kieséses táblán zajlanak a küzdelmek, s további hárman - a két ág győztese, illetve a bronzmeccs nyertese - jutnak ötkarikás indulási joghoz.

Lovas a szerb színekben versenyző Gabriela Feher ellen nyert úgy, hogy ellenfele sérülés miatt feladni kényszerült a mérkőzést, míg Pattantyús - aki az előző két nap egyformán karnyújtásnyi közelségbe került a kvótához, végül azonban mindkétszer elbukott - az ukrán Jaroszlav Zmudenko felett diadalmaskodott hat szettben. Kosiba számára a kínai származású, lengyel Wang Zeng Yi elleni meccs volt a végállomás.

Lovas a folytatásban az osztrák Amelia Soljával, Pattantyús pedig vagy a spanyol Carlos Machadóval, vagy a szerb Zolt Petével veszi fel a küzdelmet. A kvótaszerzéshez mindkettőjüknek két-két sikerre van még szüksége.

A luxembourgi viadalon a férfiaknál és a nőknél is összesen 11-11 indulási jog talált-talál gazdára a nyári játékokra. Magyar részről eddig - nagy és kellemes meglepetésre - Zwickl Dániel csatlakozott a már korábban kvótát szerzett Tóth Krisztinához és Póta Georginához.

Eredmények (a verseny honlapja alapján):
A nyolc közé jutásért:
Férfiak:
Pattantyús Ádám-Jaroszlav Zmudenko (ukrán) 4-2
Wang Zeng Yi (lengyel)-Kosiba Dániel 4-1
Nők:
Lovas Petra-Gebriela Feher (szerb) 4-0 - Feher a harmadik szett után feladta
 
Az asztaliteniszezőknek a mostani torna után már csak egyetlen lehetőségük kínálkozik a kvótaszerzésre: a májusi, dohai világselejtező.

 

megosztom