Férfi kézilabda

Elképesztően izgalmas meccsen nyerte a Veszprém a kupát a Szeged ellen

Végig kiélezett találkozón győzte le az MKB Veszprém a Pick Szeged együttesét a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében.

A veszprémi kapuban Alilovic, a szegediben pedig Mikler kezdett szép védésekkel, és az első gólt Gulyás tudta megszerezni, amivel a bakonyiak szereztek vezetést. Az ő támadójátékukban azonban sok volt a hiba az első percekben, így gyors, könnyű gólokat szereztek a Tisza-partiak, Prdanovic vezérletével a 6. percre 5-2-es vezetést szereztek.

Ezután megnyugodtak Mocsai Lajos tanítványai, pontosabban fejezték be az akcióikat, miközben a szegediek felállt fal ellen nem sok mindent tudtak kezdeni, így hamarosan 7-7-re alakult az eredmény.

Annak ellenére, hogy voltak hibák - a Szeged fal ellen továbbra is gyengélkedett, a Veszprém heteseket hagyott ki -, sok gólt láthatott a közönség az első félidőben, és az állás többnyire nagyon szorosan alakult, egyik csapat sem tudott kétgólos előnyt szerezni. 7-8 perccel a szünet előtt aztán újra több indítást tudott bemutatni Skalczki László csapata, így 16-13-ra elhúzott, de a bakonyiak visszajöttek Iváncsik lerohanás- és Császár betöréses góljaival, majd a félidei 18-16-os eredményt Ancsin alakította ki egy hatalmas átlövéssel.

Mirsad Terzic, a Veszprém játékosa (k) harcol a labdáért Zubai Szabolcs (b) és Rajko Prodanovic (j), a Szeged játékosai között a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében vívott Pick Szeged - MKB Veszprém találkozón a budapesti Sportmax2-ben.

A fordulás után sokat változott a játék, a Pick jócskán beragadt támadásban, így az MKB egyenlíteni tudott (18-18), de elhúzniuk nem sikerült. Ekkoriban már a remeklő Mikler és Fazekas voltak a főszereplők a kapuban, valamint a védőfalak domináltak. A 44. percben is csak 23-23, majd az 54. minutumban is 25-25 volt az állás.

Sok volt a két perc, feszültséggel teli, de összességében sportszerű volt a párharc. Az utolsó perc elején, Ancsin kihagyott átlövésénél, 26-26-nál kért időt Mocsai Lajos, aki több figurát is felvázolt övéinek. Ezek közül egyiket sem sikerült megvalósítani, de Vujin így is hatalmas gólt lőtt. Közben Vadkerti és Bajorhegyi megtámasztották, ő eljátszotta, hogy orron vágták, és Bajorhegyi azonnali pirosat kapott. (26-27)

Skaliczki László időkérése következett, majd a Szeged végigtámadta a hátralévő fél percet, de nekik sem sikerült jó akciót csinálniuk. Terzic egy két percet, Laluska pedig egy azonnali piros lapot is bevállalt, ami után Sulc 0,3 másodperccel a vége előtt még elvégezhetett egy szabaddobást, de vetődve a bal alsó mellé lőtt.

A kupadöntőt tehát óriási csatában az MKB Veszprém nyerte, a Pick Szegedé lett az ezüstérem.

Férfi kézilabda Magyar Kupa
Döntő
Pick Szeged-MKB Veszprém 26-27 (18-16)