Premier League

A Manchester United a Cityhez hasonló könnyedséggel nyert

Hazai pályán 4-0-ra legyőzte a Manchester United az Aston Villát a Premier League 34. fordulójában, így újra öt ponttal vezeti a városi rivális Manchester City előtt a tabellát.

Már a hetedik percben előnybe került a Manchester United, miután Young elesett a tizenhatoson belül, a megítélt - de véleményes - tizenegyest pedig Rooney belőtte. (1-0)

Az Aston Villa Gardner révén próbált válaszolni, de De Gea a helyén volt a 10. percben, a folytatásban pedig nem sok lehetősége volt a birminghami együttesnek. A Vörös Ördögök kontroll alatt tartották a meccset, de újabb gólt csak az első félidő végén tudtak szerezni. Akkor Evra lőtt laposan középre a bal oldalról, a hosszún érkező Welbeck pedig bekotorta a labdát. (2-0)

Wayne Rooney, Ashley Young és Michael Carrick örülnek egy gólnak a Manchester United-Aston Villa mérkőzésen a Premier League-ben 2012-ben.

A szünet után volt néhány kísérlete a Villának, de amelyek eljutottak a kapuig, azokat is szépen védte De Gea, így a következő találatot is a hazaiak szerezték. A 74. percben Rooney Valenciától kapott labdát 13-14 méteren, és szépen lőtt a jobb alsóba. (3-0)

Ettől kezdve a maradék lelkesedésüket is elveszítették a vendégek, és a hosszabbításban a csereként beállt Nani is megszerezte a maga gólját, így fölényes, 4-0-s győzelmet aratott a United. Ezzel ismét öt pont az előnye a tabellán a Manchester City előtt, míg az Aston Villa maradt a 15. helyen.

A találkozó góljai

Premier League
34. forduló
Manchester United-Aston Villa 4-0 (2-0)
gólszerzők: Rooney (7. - büntetőből, 74.), Welbeck (43.), Nani (90+3.)