Bundesliga

A 'Gladbach újabb lépést tett a Bajnokok Ligája főtábla felé

  • VNA

A Schalke szombati vereségét kihasználva a Borussia Mönchengladbach egyetlen pontra került a biztos Bajnokok Ligája indulást jelentő harmadik helytől.

Vasárnapra csupán két mérkőzés maradt a Bundesliga 31. fordulójából. A délutáni találkozón a tabella negyedik helyén álló Borussia Mönchengladbach fogadta a kiesés elől menekülő Kölnt. Az első félidőben kevés lehetőség adódott, gólból is csak egyet láthatott a közönség. Igaz ennek nagyon tudtak örülni a hazaiak, hiszen a 19. percben Arango jobbról, 22 méterről végzett el szabadrúgást, jól helyezett ballábas lövése pedig simán utat talált a kölni kapuba. A hazai csapat eddig is élen járt a távoli gólokat tekintve a Bundesligában, ez volt a csapat 11. gólja a tizenhatoson kívülről ebben a bajnokságban.

Marco Reus, a Borussia Mönchengladbach futballsitája

Fordulás után ugyan a Köln is kialakított néhány helyzetet, de aztán három perc alatt a 'Gladbach mindent lerendezett. A Borussiából ugyanis a csereként beálló Jantscke és a korábban gólpasszt jegyző Reus egy remek szóló végén is betalált, innentől kezdve pedig a lényegi kérdések eldőltek. A hazai csapat az őszhöz hasonlóan most is 3-0-ra győzte le a Kölnt, amely a hétközi edzőváltás után most is pont nélkül maradt. A Mönchengladbach ezzel a győzelmével egyetlen pontra megközelítette a legutóbbi két bajnoki meccsét elveszítő Schalkét a táblázaton, és közel került ahhoz, hogy ne csak selejtezzen a BL-ért, hanem kiharcolja a Bajnokok Ligája főtáblán történő szereplés lehetőségét. A hajrában a hazai szurkolók már zsebkendőt lengettek a kölnieknek, ezzel jelezve, hogy szerintük Podolskiék jövőre a másodosztályban szerepelnek majd. A Köln egyelőre a 16. helyen áll a bajnokságban, ami még "csak" osztályozót jelent, igaz a kiesést jelentő 17. helyen álló Hertha csupán egyetlen ponttal van a hétközben kinevezett Frank Schäfer edző csapata előtt.

A harmadik helyért küzdő két csapat hátralévő mérkőzéseit figyelembe véve inkább a gelsenkircheniek tűnnek esélyesnek a bronzéremre, hiszen Raúlék utaznak az Augsburghoz, fogadják a Herthát és mennek a Werder Bremenhez. A Mönchengladbachra a következő fordulóban a huszonöt forduló óta veretlen Borussia Dortmund vár, majd az Augsburg otthon és a Mainz idegenben következik Marco Reusék számára.

Bundesliga 31. forduló - eredmények
Pénteken játszották:
VfB Stuttgart-Werder Bremen 4-1 (2-1)
gólszerző: Gentner (37.), Harnik (45., 53.), Cacau (89.), illetve Rosenberg (25.)
Szombati mérkőzések:
Hamburger SV-HSV Hannover 1-0 (1-0)
gólszerző: Son (12.)
Kaiserslautern-Nürnberg 0-2 (0-1)
gólszerző: Didavi (43.), Pekhart (73.)
Bayer Leverkusen-Hertha BSC 3-3 (1-0)
gólszerző: Schurrle (44.), Kiessling (51., 84.), illetve Lasogga (63.), Torun (71., 77.)
piros lap: Kobiasvili (65., Hertha BSC)
Schalke 04-Borussia Dortmund 1-2 (1-1)
gólszerző: Farfan (9.), illetve Piszczek (17.), Kehl (63.)
VfL Wolfsburg-Augsburg 1-2 (1-1)
gólszerző: Helmes (27.), illetve Oehrl (13.), Langkamp (88.)
Bayern München - Mainz 0-0 (0-0)
Vasárnapi találkozók:
Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln 3-0 (1-0)
gólszerző: Arango (19.), Jantschke (53.), Reus (55.)
Később rendezik:
Freiburg-Hoffenheim 17.30