NB I

Újabb debreceni pontvesztés, ezúttal Pakson

Az OTP Bank Liga 24. fordulójában a listavezető Debrecen 0-0-s döntetlent játszott a Paks otthonában. Kondás Elemér együttese továbbra is őrzi veretlenségét, de ennek ellenére a hétvégén lecsúszhat a tabella tetejéről.

A Debrecen abban a tudatban lépett pályára a tavalyi önmagára csak foltokban emlékeztető Paks otthonában, hogy amennyiben pontokat veszít, a Győri ETO átveheti a vezetést a tabellán - feltéve, ha legyőzi a Fradit.

Ennek ellenére a Debrecen - akárcsak a Pápa valamint a Siófok ellen - meglehetősen ötlettelenül futballozott, Kis Károly alakulata pedig komoly küzdelemre késztette a hajdúságiakat.

A 23. percben Coulibaly passza után Bódi lépett ki a védők közül, de Csernyánszky jó ütemben jött ki a támadóra, majd nem sokkal később Nikolov Balázs lőtt mellé. Az első félórához érve Hrepka révén a Paks is veszélyeztetett, majd a 34. percben Bartha a mérkőzés addigi legnagyobb helyzetét hagyta ki, mikor közvetlen közelről fölé bombázott. A 42. percben Csernyánszky kapus hátul elpasszolta magát, Coulibaly pedig azonnal a kapu felé iramodott, a franciát még a tizenhatos vonalánál felrúgták, Bódi csúnyán elrontotta az ígéretes szabadrúgást.

A fordulás után a listavezető rákapcsolt, és komoly erőket mozgósított a három pont megszerzéséért, de kidolgozott akciókat keveset láthattunk tőle. A 72. percben egy szögletet követően, Korhut vágta középre a kipattanót, Rezes Lászlónak 4 méterről sem sikerült az üres kapuba passzolnia, három minutummal később pedig Máté félfordulatból tüzelt közelről a felső léc fölé. Coulibaly az utolsó tíz percben két helyzetben is rossz megoldást választott, majd a rendes játékidő lejárta után a Paks is kiharcolhatta volna a győzelmet, de Novakovics barvúrokkal védett.

Végül gólnélküli döntetlennel záródott a szombati nyitótalálkozó, a Debrecen négy fordulón belül harmadik alkalommal ért el döntetlent, így ha a Győr nyerni tud az Üllői úton, akkor átveszi a vezetést az OTP Bank Ligában.

OTP Bank Liga 24. forduló
Paksi FC – DVSC-Teva 0-0
Paks, 2500 néző. Vezette: Andó-Szabó (Varga, Márkus)
Paks: Csernyánszki - Heffler, Éger, Fiola, Szabó J. – Sipeki, Sifter – Bartha (Magasföldi 73.), Satmári, Váyer (Kiss T. 73.) - Hrepka (Eppel 89.)
DVSC: Novakovics – Nikolov, Máté, Mészáros, Korhut – Bódi (Farkas 79.), Varga, Szakály, Bouadla, Nikolic (Rezes 59.) – Coulibaly
Sárga lap: Mészáros (15.), Varga J. (36.), Coulibaly (38.), Bódi (53.), Hrepka (66.), Sifter (68.)