Asztalitenisz

Lovas Petra két győzelemre Londontól

  • MTI
megosztom

Lovas Petra győzelemmel kezdett a szombati játéknapon az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőjén, Luxembourgban.

Csakúgy mint pénteken, ezúttal is négy, kieséses rendszerű minitornát rendeznek mindkét nemnél, ezek győztesei estére londoni kvótát szereznek. Most csupán heten vannak egy-egy táblán, mivel azoknak a játékosoknak, akik elvesztették a pénteki döntőt (köztük van Zwickl Dániel és Pattantyús Ádám is), csak a legjobb négy között kell bekapcsolódniuk a küzdelembe. Az előző nap a négy között elbukott Lovas a spanyol színeket képviselő Zhu Fangot verte szombati első találkozóján, s a folytatásban - 13:30 órától - az osztrák színekben szereplő Li Qiangbing vár rá. Az ötkarikás indulási jog megszerzéséhez még két győzelemre lenne szüksége. 

A viadalon mindkét nemnél 11-11 indulási jogot osztanak ki a nyári játékokra.

Asztalitenisz, olimpiai selejtező, Luxembourg
Nők
U csoport:
Negyeddöntő
Lovas Petra-Zhu Fang (spanyol) 4-1
Később:
Férfiak
V csoport:
negyeddöntő:
Kosiba Dániel-Liam Pitchford (brit) 11:30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zwickl Dániel 15 órakor kezd az U csoport elődöntőjében, míg Pattantyús Ádám 15:45 órától lép asztalhoz a W jelű hetes ugyanezen szakaszában.

A verseny harmadik, szombati szakaszában négy, egyenként hétfős csoportban zajlanak a kieséses rendszerű küzdelmek - az előző szakasz döntőinek vesztesei csak a legjobb négy között kapcsolódnak be -, s újabb négy győztest avatnak, egyben további négy londoni induló személyére derül fény. A fennmaradó három kvótáról vasárnap, a zárónapon születik döntés: 16 játékos kieséses rendszerben küzd majd, s a harmadik helyért is rendeznek mérkőzést.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

megosztom