Asztalitenisz

Kosiba is sikerrel vette az első szombati meccsét

  • MTI
megosztom

Lovas Petrához hasonlóan Kosiba Dániel is győzelemmel kezdett a szombati játéknapon az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőjén, Luxembourgban.

Csakúgy mint pénteken, ezúttal is négy, kieséses rendszerű minitornát rendeznek mindkét nemnél, ezek győztesei estére londoni kvótát szereznek. Most csupán heten vannak egy-egy táblán, mivel azoknak a játékosoknak, akik elvesztették a pénteki döntőt (köztük van Zwickl Dániel és Pattantyús Ádám is), csak a legjobb négy között kell bekapcsolódniuk a küzdelembe.

Az előző napon már a nyolc között elbukott Kosiba a brit Liam Pitchfordot verte szombati első találkozóján, s a folytatásban 15 órakor lép majd asztalhoz, ellenfele egyelőre nem ismert. Az ötkarikás indulási jog megszerzéséhez még két győzelemre lenne szüksége.

A viadalon mindkét nemnél 11-11 indulási jogot osztanak ki a nyári játékokra.

Zwickl Dániel 15 órakor kezd az U csoport elődöntőjében, míg Pattantyús Ádám 15:45 órától lép asztalhoz a W jelű hetes ugyanezen szakaszában. Lovas 13:30 órától folytatja szereplését.

A verseny harmadik, szombati szakaszában négy, egyenként hétfős csoportban zajlanak a kieséses rendszerű küzdelmek - az előző szakasz döntőinek vesztesei csak a legjobb négy között kapcsolódnak be -, s újabb négy győztest avatnak, egyben további négy londoni induló személyére derül fény. A fennmaradó három kvótáról vasárnap, a zárónapon születik döntés: 16 játékos kieséses rendszerben küzd majd, s a harmadik helyért is rendeznek mérkőzést.

Asztalitenisz
Olimpiai selejtezőtorna
férfiak:
V csoport:
negyeddöntő:
Kosiba Dániel-Liam Pitchford (brit) 4-1
 
nők:
U csoport:
negyeddöntő:
Lovas Petra-Zhu Fang (spanyol) 4-1

 

megosztom