Serie A

Ki a Scudettóért, ki az EL-ért küzd - milánói csapatok a terítéken

Két mérkőzést rendeznek szombaton a Serie A 33. fordulójában, amelyeken a két milánói óriás lép pályára. A Milan a hónapok óta nyeretlen Genoa elleni kötelező győzelemmel kerülhet legalább vasárnap délutánig újra a tabella élére, az Internek viszont azért is keményen meg kell küzdenie Udinében, hogy ideiglenesen Európa Ligát érő helyre kapaszkodjon

Milan-Genoa
18:00 Digi Sport
hatharom-tipp: 1

Úgy tűnik, a Milan lassan kiheveri a Barcelona elleni BL-búcsút és a sűrűn jövő meccsek okozta terhelést, a Chievo elleni 1-0-s győzelemmel már újra jelezték a piros-feketék a Juventusnak, hogy nincs még vége a bajnokságnak. Ugyanakkor Massimo Allegrinek nincs sok variációs lehetősége a keddi meccshez képest, hiszen a sérültjei nem nagyon lettek kevesebben a héten sem. De legalább a kispadon sokkal több az olyan embere, aki igazi változást hozhat egy-egy meccsen, Gattuso, Aquialani és Cassano is bevethető egy-egy félóra vagy egy félidő erejéig.

Papíron a Genoa ellen erre nem nagyon lesz szüksége a vezetőedzőnek, hiszen a vendégek legutóbb február 5-én tudtak meccset nyerni. Akkor két bravúrt is végrehajtottak, hiszen a Napolit és a Laziót is megverték, és azóta is voltak jó meccseik, ikszeltek a Juventusszal és 4 gólt rúgtak az Internek, de utóbbi például már a pontszerzéshez is kevés volt az 5-4-re végződött őrült meccsen. Így lassan, de biztosan az alsóház aljára csúsztak, így jelenleg a legesélyesebbek arra, hogy a hasonló lassúsággal, de hasonló magabiztossággal is emelkedő Lecce mögé pottyanjanak a kiesőzónába a szezon végére.

  • AC Milan - Genoa 2012-04-14 18:00:00

 

Az Udinese és az Inter játékosai küzdenek a két csapat mérkőzésén a Serie A-ban 2011-ben.

Udinese-Inter
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: X

Az Udinese ott van ugyan a negyedik helyen, csak három pont a hátránya a dobogós Lazio mögött, és minimum az Európa Ligára így nagy esélye van, de mégsem érezzük, hogy Di Nataléékban van elég erő ahhoz, hogy a hajrát végig bírják és megtartsák ezt az előkelő pozíciót. A Roma ellen szerdán nem is jött nekik össze a pontszerzés, ahogy korábban Sienában, Palermóban vagy épp Novarában sem tudtak egy igazán erős csapathoz illő magabiztosságot sugározni.

Most egy újabb rangadón kellene bizonyítaniuk, és kérdéses, hogy hogy bírják a sűrű programot. Mondjuk, amíg Di Natale bírja...

...addig az Inter sem készülhet arra, hogy kilábal végre a bajból. A fiatal Andrea Stramaccioni bemutatkozása a kispadon nem volt hibátlan, főleg az együttes védelmét nem tudta még rendbe szedni, de azért csak megnyertek valahogy három meccsből kettőt (5-4 a Genoa, 2-2 a Cagliari és 2-1 a Siena ellen), és hiába voltak minden meccsen hátrányban, az, hogy mindig fel tudtak állni, azt mutatja, hogy sokkal karakteresebb lett a csapat játéka, mint Claudio Ranieri irányítása alatt valaha. Ettől persze még mindig csak hetedikek, még mindig a becsületükért küzdenek, és egyáltalán nem biztos, hogy odaérnek bármelyik nemzetközi kupás helyre, de legalább mi izgalmas meccseket láthatunk tőlük.

  • Udinese - Inter 2012-04-14 20:45:00