Holland foci

Cruyff és Davids kiszállnak az Ajax konfliktusokkal terhelt vezetőségéből

Lemondott az Ajax igazgatótanácsában betöltött pozíciójáról a holland klub két korábbi nagyszerű játékosa, Johan Cruyff és Edgar Davids is.

A Barcelonál és az Ajaxnál is legendaként számon tartott Cruyff 2011 tavaszán került be a holland klub igazgatótanácsába, és azóta folyamatosan problémákról lehetett hallani. Legutóbb idén februárban azért kerültek be a hírekbe, mert Cruyff beadványa nyomán egy amszterdami bíróság megakadályozta, hogy Louis van Gaal legyen az Ajax ügyvezető igazgatója.

Johan Cruyff 2012-ben.

A két holland sikerkovács egyáltalán nem kedveli egymást, és Cruyff azért támadta meg riválisa kinevezését, mert állítása szerint az igazgatótanács többi tagja az ő háta mögött, egy az ő részvétele nélkül megtartott ülésen döntött az ügyben. A konfliktusok február óta sem enyhültek, így Cruyff - és vele együtt Edgar Davids is - távozik a vezetőségből.

"Az AFC Ajax megerősíti, hogy Johan Cruyff lemondott az igazgatótanácsban betöltött pozíciójáról. A klub egyelőre rövidtávú megoldást keres, mielőtt véglegesen betöltené a megüresedő pozíciót" - olvasható az amszterdamiak hivatalos közleményében.

Az Ajax teljesítményére egyelőre nem hatottak ki a gondok, tavaly nagy hajrával megnyerte a bajnokságot, és jelenleg is tabella első helyén áll, hárompontos előnnyel, öt fordulóval a szezon vége előtt.