Premier League

Argentin vezetéssel nyert kiütéssel a Manchester City

A Manchester City győzelme nyitotta a Premier League 34. fordulóját, a bajnoki címért versengő együttes a Norwich ellen nyert fölényesen idegenben.

A Manchester City sokkal aktívabban kezdett, de az első nagy helyzet a Norwiché volt, miután egy kontránál Pilkington végigvitte a labdát a pályán, a bal oldalról a kapu felé is tudott cselezni, de a hosszú alsó mellé lőtt.

A vezetést így a vendégek szerezték meg, méghozzá Ruddy kapus hozzájárulásával. Tévez 18 méterről lőtt, a hálóőr pedig alaposan mellé vetődött a kissé talán szitáló labdának. (0-1)

Carlos Tévez örül egyik góljának a Norwich-Manchester City mérkőzésen a Premier League-ben 2012-ben.

Az első félóra végén már nem sokat tehetett volna a kapus, amikor Tévez és Agüero kényszerítője után utóbbi szintén a tizenhatoson kívülről lőtt a jobb felsőbe. (0-2)

A későbbiekben a manchesteriek megelégedni látszottak az előnyükkel, visszább álltak, de ez az 51. percben megbosszulta magát, amikor Surman szépíteni tudott. (1-2)

Továbbra is átadták a vendégek a területet ellenfelüknek, és kontrákra koncentráltak, és ez végül maximálisan be is jött nekik. A 73. percben Tévez egy fejessel szerzett újabb gólt, és mindössze két perccel később Agüero is megszerezte a maga második gólját. (1-4)

A 80. minutumban jutott el Tévez a mesterhármasig, majd a véghajrában a csereként beállt Johnson egy jobb oldali beadás után balról kapta vissza a labdát Clichytől, és a kapuba belsőzte. (1-6)

A kiütéses sikerrel a Manchester City két pontra megközelítette a Manchester Unitedet, amelynek így nyernie kell vasárnap az Aston Villa ellen, hogy visszaállítsa a forduló előtti előnyét. A Norwich egyelőre maradt a 10., de több ellenfele is megelőzheti a hétvégén.

Premier League
34. forduló
Norwich City-Manchester City 1-6 (0-2)
gólszerzők: Surman (51.), illetve Tévez (18., 73., 80.), Agüero (27., 75.), Johnson (90+3.)