FA-kupa

A védők bénázásai után Carroll döntött a Liverpool-Evertonon

A Liverpool jutott elsőként az FA-kupa döntőjébe, miután hátrányból fordítva legyőzte városi riválisát, az Evertont a Wembley Stadionban rendezett elődöntőben.

Andy Carroll fejel gólt a Liverpool-Everton (2-1) FA-kupa elődöntőn

A Liverpool már a 3. percben helyzetbe került, Carroll a jobb oldalon kapott labdát, jól gurított Spearing elé, ő azonban a kapu fölé belsőzött. Erre Baines egy szabadrúgásból válaszolt az Everton részéről, ő is fölé lőtt, majd a Vörösök fölényét láthattuk a pályán. Helyzetük azonban kevés volt, ahogy a szezonban szinte mindig, kitartóan robotoltak, se semmi több.

Skrtel egy szöglet után elengedett egy gyengére sikerült lövést, de a vezetést az Everton szerezte meg a 24. percben. Jelavic tarkójáról került Carregher és Agger elé a labda, a Liverpool védői azonban addig vártak egymásra, míg már csak a letámadó Cahillre tudták rúgni a labdát, ami Jelavic elé pattant, ő pedig kihasználta a ziccert. (0-1)

A 'Pool nem tudott változtatni a játékán az első félidőben, hiába volt nála a labda, csak egy ígéretes Carroll fejesre futotta, de az is mellé ment.

A szünet után is inkább annyiban változott a játék, hogy az Everton aktívabb volt mezőnyben, így a két tizenhatos között zajlott a játék. Egészen a 62. percig, amikor Distin Suárez szorításában nagyon gyengén próbált hazaadni, az uruguayi megszerezte a labdát, és be is külsőzte Howard mellett. (1-1)

A folytatásban mindkét kapu előtt voltak lehetőségek, de csak kevés alkalommal találtak kaput a játékosok, így hosszabbítás gyanús volt a találkozó. A 87. percben azonban egy oldalsó szabadrúgásnál Bellamy megtalálta Carroll fejét a kapu előtt, ő pedig a hálóba csúsztatott. (2-1)

Maxi Rodrígueznek még egy kapufára is volt ideje a véghajrában, de újabb gól nem született, így egygólos sikerrel jutott a kupa döntőjébe a Liverpool.

A mérkőzés góljai

FA-kupa
Elődöntő
Liverpool-Everton 2-1 (0-1)
gólszerzők: Suárez (62.), Carroll (87.), illetve Jelavic (24.)