NB I

A Fradi döntetlenjével élen tartotta a Debrecent

Az OTP Bank Liga 24. fordulójában a Ferencváros hazai pályán 2-2-s döntetlent játszott a Győri ETO-val. A Rába-partiak ugyan kétszer is vezettek a mérkőzésen, a Fradi egy percre sem adta fel a küzdelmet, és végül rászolgált az egyik pontra. Pintér Attiláék nagy lehetőséget szalasztottak el, mivel egy győzelemmel beérhették volna a listavezető Debrecent.

Marko Simic, az FTC (b) és Völgyi Dániel, a Győr játékosa harcol a labdáért a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Ferencváros - Győri ETO FC találkozón az Üllői úti Albert Flórián Stadionban. MTI Fotó: Kovács Tamás

Mivel szombat kora délután a listavezető Debrecen csak 0-0-s döntetlent ért el a Paks otthonában, a tavasszal remeklő Győr előtt hatalmas lehetőség adódott, hiszen Pintér Attiláék a jövőheti Loki elleni rangadó előtt pontszámban beérhették volna legfőbb riválisukat.

Remek hangulatban és magyar viszonyokhoz képest remek iramban indult a találkozó, a Fradi bátor kezdése nem lepte meg a vendégeket. Az első negyedóra elteltével Strestik kiváló ütemű passza után Trajkovics futotta le Baloghot, majd laposan elpasszolta a kirontó Jova Levente mellett a labdát, vezetéshez jutattva ezzel övéit (0-1). Egy perc múlva Strestik egy labdaszerzést követően ezúttal egyedül fejezte be az akciót - bizony nem Jován múlott, hogy nem lett gyorsan kétgólos a hátrány. A Vasastól szerződtetett, idén először kezdőként szóhoz jutó Beliczky Gergő a 21. percben egyenlített: Pölöskey passza után Jovanovic lövését még Sztevanovics bravúrral védte, de a kipattanót a bosnyák okosan legurította Beliczkynek, akinek már nem volt nehéz dolga. (1-1).

Hiába tombolt a ferencvárosi B-közép, a győriek gyorsan reagáltak a kialakult helyzetre. Egy jobboldali sarokrúgás után Strestik fejelt a hosszúról középre, az érkező Djordjevics pedig közelről a léc alá belsőzött (1-2). Ugyan még a félidő felénél sem jártak ekkor a csapatok, továbbra is veszélyben forogtak a kapuk. A 30. percben a Zalaegerszegen duplázó Hakola szabadrúgását hárította Sztevanovics, majd két perccel később Koltai Tamás lövése súrolta a kapufát. A félidő hajrájában Kamber még fejelt egy gólt, de Iványi játékvezető les miatt - jogosan - érvénytelenítette a találatot.

A folytatásban először Hakola újabb szabadrúgása említhető meg, majd az 57. percben Jova Levente parádéja következett: a ferencvárosiak fiatal portása előbb Pátkai közeli fejesét ütötte ki, majd Trajkovics duplázását is védeni tudta. Détári Lajos érezte, hogy csapatában benne van az egyenlítés, az utóbbi időben perifériára szoruló Oláh Lóránt és Zsivóczky Norbert is pályára lépett, a változtatások pedig meghozták az eredményt. A 78. percben egy jobboldali szögletet követő nagy kavarodás végén Marko Simic lövése bepattant Sztevanovicsról (2-2). A gól előtt a cseh Klein csúnyán összefejelt Djordjeviccsel, akinek még sebtiben a pálya szélén össze is kellett varrni a fejbőrét. A hajrában valamelyest a Fradi volt aktívabb, de összeségében elmondható, hogy igazságos eredmény született az Üllői úton.

OTP Bank Liga 24. forduló
Ferencváros-Győri ETO FC 2-2 (1-2)
Albert Stadion, 6000 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Beliczky (21.), Sztevanovics (78., öngól), illetve Trajkovics (15.), Djordjevics (24.)
sárga lap: Józsi (34.), Pölöskey (54.), Jovanovic (88.), illetve Kamber (20.), Babic (49.), Strestík (50.), Varga R. (71.), Trajkovic (81.)
Ferencváros:Jova - Grúz, Balog Z., Klein - Jovanovic, Józsi (Busai, 73.), Hakola (Zsivoczky, 69.), Sváb - Beliczky, Pölöskey (Oláh, 55.), Simic
Győr: Sztevanovicc - Babic, Djordjevics, Fehér Z. - Koltai (Dinjar, 56.), Pátkai, Kamber, Völgyi - Trajkovics, Strestík (Ahjupera, 66.), Varga R. (Dudás, 75.)