La Liga

Messi már Gerd Müller csúcsát ostromolja

  • VNA/MTI

Már 61 gólnál jár ebben a szezonban Lionel Messi, aki Gerd Müller majd negyven évvel ezelőtti 67 gólos rekordját is megdöntheti.

Kedden este a Getafe elleni 4-0-s győzelem alkalmával is betalált a kapuba az argentin Lionel Messi. A Barcelona zsenije ezzel már szezonbeli 61. góljánál jár (a klubszínekben tétmeccseken elért találatokat számítva), így jó úton halad egy közel negyven éves rekord megdöntése felé. Arra ugyanis utoljára az 1972/73-as szezonban volt példa, hogy valaki egy szezonon belül legalább hatvan gólt szerezzen. Messi újabb góljával már a hatodik helyre jött fel az európai góllövőket a klubszínekben - egyetlen szezonban - szerzett találatok alapján rangsoroló lajstromban, amelyet a statisztikák szerint Gerd Müller vezet két magyar, Deák Ferenc és Zsengellér Gyula előtt.

A "Nemzet bombázójaként" emlegetett csatár ugyanis ebben az évben összesen 67 gólt szerzett a Bayern München színeiben.Deák 1945/46-os szezonjában a Szentlőrinci AC bombázójaként 66-szor, Zsengellér pedig az Újpest futballistájaként az 1938/39-es bajnokságban 65-ször vette be az ellenfelek kapuját. A 24 éves Messi viszont akár még a legendás Gerd Müller rekordját is elérheti idén.  A Barcelonának ebben a szezonban még legalább kilenc mérkőzése van hátra (hat bajnoki, két BL-elődöntő és a Király Kupa fináléja), így Messi eddigi góltermelését látva a rekord nem elérhetetlen...