Öttusa

Magyar ötösfogat a női döntőben a százhalombattai Világkupán

  • MTI

Kovács Sarolta, Tóth Adrienn, Gyenesei Leila, Földházi Zsófia és Cseh Krisztina személyében öt hazai résztvevője lesz a szombati női döntőnek a százhalombattai Trigránit öttusa Világkupa-versenyen.

A csütörtöki selejtezőben 74-en kezdték meg a küzdelmeket három csoportban, mindegyikből az első 12 jutott tovább.

A tíz magyar közül hárman-hárman szerepeltek az A, illetve B, négyen pedig a C csoportban.

A mezőny első harmadából a tavaly egyéniben világbajnoki ezüstérmes Kovács a 11. helyen lépett tovább, de szombati szereplését nem fenyegette veszély. Kevésbé jól vívott, az úszást azonban megnyerte, így stabil pozícióból kezdhette a lövészetekkel megszakított futást. Alekszejev Tamara a 14., Szabó Noémi pedig a 23. helyen végzett, így ők kiestek.

A B csoportból is egy hazai öttusázó biztosította helyét a döntőben: Földházi első helyet érő úszás és eredményes vívás után hatodikként futott a célba a kombinált szám végén. Zics Adrienn és Slett Emese befejezte szereplését, előbbi 24., utóbbi 25. lett.

A mezőny harmadik harmadából Gyenesei, az elmúlt évben Eb-ezüstérmes Tóth és Cseh lépett tovább a magyarok közül, Réti Anna búcsúzott a további küzdelmektől. Gyenesei úszásban második, vívásban első lett, így neki a végére alig maradt izgulni valója. Hasonlóan kedvező helyzetben, Gyenesei mögött a második helyről kezdhette meg a kombinált számot az úszásban negyedik, vívásban harmadik Tóth, aki szintén magabiztosan teljesítette csütörtöki feladatát. Cseh nem állt ennyire jól két szám után, de továbbjutó volt, s bő élcsoportos helyezését később is megőrizte. Gyenesei a harmadik, Tóth a negyedik, Cseh a 11., míg Réti a 24. pozícióban zárt.

Pénteken a férfiak selejtezőjével folytatódik a program. A döntőkre a hétvégén kerül sor.