Asztalitenisz

Lovas, Kosiba, Pattantyús és Zwickl is a 32 között az olimpiai selejtezőn

  • MTI

Lovas Petra, Pattantyús Ádám és Zwickl Dániel után a negyedik magyar, Kosiba Dániel is kiharcolta a továbbjutást a viadal második szakaszába, azaz a legjobb 32 közé az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőjén, Luxembourgban.

osiba csütörtöki utolsó csoportmeccsén a világranglistán nála 123 hellyel előkelőbben rangsorolt lengyel Daniel Górakot verte meg nagy csatában, hét szettben, s így a körbeverések után a második helyen került tovább - tájékoztatta az MTI-t a küldöttség.

A második szakasz sorsolását este tartják, a küzdelem pénteken folytatódik.

A tornán mindkét nemnél 11-11 indulási jogot osztanak ki a nyári, londoni játékokra.

Szerdán és csütörtökön, a verseny első szakaszában mindkét nemnél 16 csoportban körmérkőzést vívtak egymással a játékosok. A csoportok első két-két helyezettje jutott a második szakaszba, ahol a négy, egyenként nyolcfős csoportban egyenes kieséses minitornát rendeznek, s ezek győztesei pénteken estére már kvótások lesznek. Szombaton újabb minitornák következnek - négy, egyenként hétfős csoportban, ahol az előző szakasz döntőinek vesztesei csak a legjobb négy között kapcsolódnak be -, s újabb négy győztest avatnak, egyben további négy londoni induló személyére derül fény. A fennmaradó három kvótáról vasárnap, a zárónapon születik döntés: 16 játékos kieséses rendszerben küzd majd, s a harmadik helyért is rendeznek mérkőzést.

Asztalitenisz
Olimpiai selejtezőtorna, 1. forduló
férfiak:
P csoport:
Kosiba Dániel-Daniel Górak (lengyel) 4-3
 
C csoport:
Pattantyús Ádám-Lubomir Pistej (szlovák) 4-0
A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Marcos Freitas (portugál) 6 pont, 2. (és továbbjutott) Pattantyús 5, 3. Pistej 4, 4. Aleksandr Smirnov (észt) 3
 
I csoport:
Zwickl Dániel-Kou Lei (ukrán) 4-3
A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Joao Monteiro (portugál) 6, 2. (és továbbjutott) Zwickl 5, 3. Kuo Lei 4, 4. Lauric Jean (belga) 3
 
nők:
F csoport:
Lovas Petra-Joanna Parker (brit) 4-0
Lovas a hármas csoport első helyezettjeként jutott tovább.