GP3

Kiss Pál Tamásnak nem indult jól a silverstone-i tesztje

Szerdán kezdődött a GP3 sorozat szezon előtti utolsó tesztje, melyen ezúttal Silverstone-ban körözhettek a pilóták. Az időjárás nem volt kegyes a csapatokhoz, mindössze 11 fokig emelkedett a hőmérséklet, de az Atech CRS versenyzőjének, Kiss Pál Tamásnak nem csak az időjárással kellett megküzdenie.

" Nem indult jól a napom, ugyanis a második gyors köröm végén megállt az autóm, és a komputer kiírta, hogy átváltott biztonsági üzemmódra. Szerencsére nem motorhiba volt, hanem ahogy az adatokból kiderült, a benzinnyomás nem volt megfelelő, ezért állt be biztonsági üzemmódba a motor. Kicseréltük a benzinpumpát, amivel úgy tűnt, megoldódott a probléma. Mire újra autóba tudtam ülni, már csak 10 perc volt hátra a délelőtti edzésből, de nem tudtam egy gyors kört sem menni, mert megint megállt az autó, újra előjött a hiba. A délelőtt nem volt tehát eredményes, mindössze 9 kört teljesítettem, a felvezető körökkel együtt, így végül a 19-ik helyen végeztem. Az egyetlen pozitívum az lett, hogy megtaláltuk a hibát, ami az üzemanyagpumpa és a komputer közötti vezetékelésben volt, amit ki is cseréltünk, így délutánra már jól működött az autó. Ezek után a délutáni etap azzal telt, amivel a délelőttinek kellett volna, vagyis kerestük a jó beállításokat, és tudtunk is fejlődni, de nagyon hiányzott az a fél nap. Mindezek mellé a teszt vége előtt 40 perccel leszakadt az ég, emiatt annyi kicsúszás, és piros zászló volt, hogy nem lett volna értelme már átállítani az autót, és kimenni a pályára. Nehéz még megmondani, hogy min kéne javítani, az elemzés még folyik, de van olyan része a pályának, ahol pontosan tudom, hogy min szeretnék változtatni, és milyen irányban az autón. Ez a második szektor, ott veszítjük a legtöbb időt, azt gondolom, hogy ha holnap ott sikerül gyorsulnunk, akkor a pálya többi része is rendben lesz. Jelenleg két másodpercre vagyok az elsőtől, ez nem reális, ennél sokkal többet tudunk, és tudok, így bizakodva várom a holnapi tesztnapot, és remélem, hogy nem jön meg a nagy eső, amit ígér a meteorológia."

A második etapban 23 kört ment Tamás, és legjobb idejével a 16-ik helyen végzett, 1:52.343-as idővel. Ez még nem mutatja a tényleges helyét a mezőnyben, hisz sokkal kevesebbet tudott menni, gyakorolni, tesztelni, mint a többiek, ráadásul az eső miatt nem tudta kihasználni, hogy a nap végére több új gumija maradt (a kétnapos teszt alatt 5 garnitúra száraz, és kettő garnitúra esőgumit használhatnak el a versenyzők). Mindezzel együtt is Tamás volt csapata legjobbja, és ha sikerül megtalálni a megfelelő beállításokat, csütörtökön előrébb léphet a mezőnyben is.