GP3

Kiss Pál Tamás gyorsult, de nem elégedett a Silverstone-i teszttel

Véget ért a GP3 sorozat Silverstone-i tesztje, melynek első napján Kiss Pál Tamás, az OXXO Energy Drink támogatott versenyzője technikai problémákkal küzdött. Bár sikerült megjavítani az autót, a teszt második napjával sem elégedett a magyar pilóta.

Kiss Pál Tamás a GP3 tesztjén Silvestone-ban 2012-ben.

"Továbbra sem vagyok feldobva, illetve elégedett sem lehetek, hiszen nem úgy alakultak az eredmények, ahogy arra számítottam. Vannak persze pozitív érzések is bennem, hiszen sikerült gyorsulnunk, és bár csak 13. helyen végeztem, mindössze néhány tizedre vagyok az 5. helytől. A helyzet az, hogy nagyon messze voltunk az elsőtől, így tudtuk, hogy valami nagyon nem stimmel, ráadásul azok a beállítások, amik Barcelonában, hasonló hőmérsékletben jók voltak, itt Angliában egyáltalán nem működtek. Emiatt teljesen új utakat kellett keresni, ami természetesen hozta magával, hogy rengeteg mindent kellett tesztelnünk, kitapasztalnunk, és ezzel sok idő ment el. Ilyenkor persze nem mindig jó irányba indulunk el, ami újabb időveszteséget jelent, de ez így működik. Szerencsénkre a végén sikerült megtalálni a jó irányt, viszont időnk már nem maradt rá, hogy azt tovább fejlesszük, sokat kellene még dolgozni rajta, viszont több tesztlehetőség már nincs. Ennek ellenére én azt gondolom, hogy versenykörülmények között másképp fog viselkedni az autó, főleg, hogy nem 10-12 fokban kell majd körözni, így ebből a kétnapos tesztből nem vonnék le messzemenő következtetéseket. Most az adatok kiértékelése következik, nagyon sok új dolgot tapasztaltunk, olyanokat, amiket korábban nem, így mindenképp eredményes teszten vagyunk túl, és kíváncsian várom, hogy mit mutatnak majd a végső elemzések. Köszönöm a csapatom munkáját, és köszönöm támogatóimnak, hogy mellettem állnak."

Tamás legjobb idejét a kétnapos teszten a második nap végén futotta (1:51.627). Pénteken még részt vesz csapatával egy szimulátoros edzésen, majd késő este érkezik haza Magyarországra.