NBA

Jason Kidd még egy évig maradna a Mavericksnél

  • VNA

Harminckilenc évesen sem akar még visszavonulni Jason Kidd, aki még egy évig szeretne a Dallas Mavericks irányítója lenni.

Bár a csapatnak nem megy igazán az idei bajnokságban, a Dallas Mavericks szurkolói mégis fellélegezhetnek. Csapatuk veterán irányítója, Jason Kidd ugyanis még nem tervezi a visszavonulást, legalább egy évig még NBA-szinten, a Dallas csapatában szeretne pattogtatni. A 39 éves játékos a Golden State elleni találkozó előtt beszélt terveiről, ahol elárulta, hogy biztosan nem ez lesz az utolsó fellépése az oaklandi csarnokban. "Még egy évet biztosan szeretnék játszani" - nyilatkozta az ESPN-nek Kidd, aki szeretné csapatát a tavalyihoz hasonló meneteléssel még egy bajnoki címhez segíteni.

Jason Kidd eddig 1310 alapszakasz mérkőzésen lépett pályára az NBA-ben, amivel az aktuális örökrangsorban a tizedik helyet foglalja el. Ha jövőre is játszana a mérkőzések nagy részén, akkor - Reggie Millert megelőzve - akár a hatodik helyig is előrejöhetne.Elképzelhető viszont, hogy a következő idényben Kidd-nek már inkább csak kiegészítő szerep jut a csapatnál, hiszen hetek óta tartja magát az a hír, amely szerint a texasi csapat a jelenleg a New Jersey Netsben játszó, de nyáron szabadügynökké váló Deron Williamset szeretné megszerezni első számú irányítónak.