Torna

Csillag Tünde és Tálas Bence az összetett bajnokok, Berki megfázott Kínában

  • MTI

A férfiaknál Tálas Bence, a nőknél pedig Csillag Tünde diadalmaskodott a tornászok csütörtökön rendezett egyéni összetett országos bajnokságán, amely egyben selejtező volt a hétvégi szerenkénti döntőkre.

A hazai szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint Tálasnak ez volt pályafutása első, felnőtt egyéni összetett ob-n aratott sikere. Rácz Attila Tálashoz hasonlóan 82,400 pontot kapott, ám előbbi versenyen kívül indult ob-n, amely az első válogató volt a májusi Európa-bajnokságra.

A londoni olimpiára januárban kvótát szerzett Hídvégi Vid csak lovon szerepelt, hibátlan gyakorlatot mutatott be, s első helyen jutott be a szombati döntőbe. A szer kétszeres világbajnoka, a múlt hétvégi, kínai Világkupán is győztes Berki Krisztián a tervekkel ellentétben nem indult az ob-n. Az ötkarikás indulási jogot már tavaly októberben megszerző tornász Kínában megfázott, s a Sportkórházban megállapították, hogy enyhébb homloküreg-gyulladása van, ezért kellett kihagynia az ob-t.

A nőknél Csillag megvédte címét, a legjobb produkciót talajon mutatta be. Az olimpiai kvótás Böczögő Dorina második lett, igaz, talajon és felemáskorláton "leépített" gyakorlatot mutatott be, sérült könyöke ugyanis még gyógyulófélben van. A bronzérmet Gombás Laura szerezte meg.

A szerenkénti döntőkre szombaton és vasárnap kerül sor a Tornacsarnokban, az első napon a női ugrást és felemáskorlátot, valamint a férfi talajt, lólengést és gyűrűt rendezik meg, a második napon a nők gerendán és talajon, a férfiak ugrásban, korláton és nyújtón szerepelnek.

Torna országos bajnokság
Összetett
férfiak:
1. Tálas Bence (UTE) 82,400 pont
2. Mihók Ádám (BHSE) 80,900
3. Vecsernyés Dávid (Bercsényi DSE Győr) 80,800
nők:
1. Csillag Tünde (Delfin SI SE Szombathely) 53,200 pont
2. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 52,950
3. Gombás Laura (BHSE) 51,450